کد خبر: ۵۵۹۵۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۰۳ فروردين ۱۳۹۴ - 2015March 23
شفا آنلاین:ذائقه کودک خود را از همان ابتدا به مواد غذایی سالم عادت دهید.
به گزارش شفا آنلاین - زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت  اظهار داشت: در حال حاضر مصرف نمک در کشور 2 تا 3 برابر بیشتر از مقدار توصیه شده یعنی کمتر از 5 گرم در روز است. عادت کردن ذائقه افراد به غذای پرنمک یکی از مهمترین دلایل مصرف بیش از حد نمک است که این مصرف با خطر فشار خون بالا، سکته مغزی، ابتلا به سرطان معده و افزایش پوکی استخوان همراه است.

وی ادامه داد: اگر کودکان به مصرف غذاهای کم نمک عادت کنند شانس ابتلا آنها به بیماری‌های پرخطر در بزرگسالی کاهش می‌یابد. گفتنی است، که مهدهای کودک که بیشتر اوقات روز کودکان در آنها سپری می‌گردد نقش به سزایی را در ذائقه سازی و عادت کودکان به غذاها و تنقلات کم نمک ایفا می‌کنند.

عبداللهی عواملی را موثر در شکل گیری عادات غذایی کودکان دانست و افزود: عادات غذایی در دوران کودکی به ویژه سنین 2 تا 5 سالگی شکل می‌گیرد و با توجه به اینکه سلیقه‌های غذایی در این دوران پایه گذاری شده و تا سالها پایدار می‌ماند لذا عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی نمود. همچنین نمک از طرق مختلف مانند مراحل تهیه و پخت غذا، مصرف انواع سوپ‌های آماده، انواع شورها، ترشی‌ها و کنسروها، مصرف سوسیس، کالباس، همبرگر و پیتزا، سیب زمینی سرخ کرده، تنقلات شوری چون چیپس و فرآورده‌های غلات حجیم شده دریافت می‌گردد. بنابر این می‌توان با کاهش مصرف نمک در مراحل پخت غذا، کاهش مصرف مواد غذایی و غذاهای شور مانند انواع سس‌ها و فست فود‌ها انتخاب میان وعده غذایی سالم و کم نمک، دریافت نمک را تا حد بسیار زیادی کاهش داد.

وی خاطر نشان کرد: از آنجا که ذائقه کودک در سال‌های اول زندگی او به خصوص در 2 سال اول شکل می گیرد، بنابر این رفتار‌های غذایی مادر در خانواده و همچنین رفتار مربیان مهد کودک و نوع غذاهایی که به کودکان می‌دهند نیز در شکل گیری ذائقه کودکان نقش پررنگی دارند. لذا لازم است به مسئول تهیه غذای کودکان آموزش داده شود که نمک مصرفی در هنگام تهیه غذای کودکان را کاهش دهند. همچنین به هنگام غذا دادن به کودکان نمکدان را از دسترس کودک خارج کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: