به گزارش شفاآنلاین،سمنو که از عصاره جوانه گندم و آرد تهیه می شود، علاوه بر کاهش وزن در درمان سرطان کولون نیز موثر است.
این خوراکی مقوی و لذیذ علاوه بر ایران، در بسیاری از کشورهای آسیای میانه از جمله ازبکستان، تاجیکستان، افغانستان و قرقیزستان پخته می شود و به آن سمنک (сумалак)می گویند.
طبخ سمنو در مراسمی به نام سمنو پزان، معمولا از یک هفته مانده به نوروز شروع می شود و طی مراسمی تا پایان سال ادامه دارد.
در گذشته برای تهیه سمنو فقط از جوانه گندم و آب استفاده می کردند ؛ولی با گذشت زمان و برای تسریع در پخت سمنو، از کمی آرد نیز استفاده می شود.
سمنو شبیه به یک پودینگ محبوب در فنلاند و سوئد است. از این دسر بیشتر برای زنان باردار،کودکان و سالمندان استفاده می شود.
سمنو مملو از فیبر است. این غذای کم کالری و بدون چربی، بهترین رژیم برای بیماران محسوب می شود.
فیبر بالای سمنو هضم غذا را آسان می کند و برای سلامت روده و قلب مفید است. برخی از مهمترین فواید این ماده غذایی عبارتند از :
_ به کاهش وزن کمک می کند
_ برای بیماران مبتلا به دیابت مفید است
_ جذب کلسترول و چربی را کاهش می دهد
_ به دلیل فیبر بالا، احتمال بروز سرطان را کاهش می دهد
_ در درمان سرطان کولون موثر است
_ به سلامت سیستم گوارشی کمک می کند
_ حاوی مواد معدنی فسفر،کلسیم و پتاسیم است
_ حاوی ویتامین های A، B و E است
_ به درمان یبوست کمک می کند
_ به دلیل ویتامین B از بروز افسردگی جلوگیری می کند
_ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
_ باعث افزایش شیر مادران می شود
_ بهترین ماده غذایی قبل از ورزش است و از انقباض عضلات جلوگیری می کند.
ایرنا