وی با بیان اینکه شاخص های کیفی، ایمنی و عملکرد در صدور مجوز واردات بیشترین نقش را ایفا می کند افزود: از آنجایی که معمولا وسیله پزشکی ای که توسطه کشورهای حائز تکنولوژی بالا تولید شود راحت تر آزمون های ایمنی وعملکرد را می گذراند؛ بهتر است وارد کنندگان سرمایه گذاری تجاری خود را روی این کشور ها متمرکز کنند.
سلیمانی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره عدم محدودیت رسمی و قانونی واردات تجهیزات پزشکی از چین، عنوان نمود: همان طور که اشاره کردم موضوع اصلی در واردات تجهیزات پزشکی رعایت اصول ایمنی و عملکرد است، منطقاٌ چینی بودن یک محصول نمی تواند بیانگر بی کیفیتی آن باشد. از آنجایی که برخی کالاها و لوازم خانگی که از کشور چین وارد می شود فاقد کیفیت هستند این شائبه هست که جنس چینی بی کیفیت است، در صورتی که الزاماٌ این چنین نیست.
وی ادامه داد: دلیلی وجود ندارد که بخواهیم جلوی کالای چینی که توانسته استانداردهای لازم را کسب کند و نتیجه مثبت از آزمونهای مربوطه دریافت کند را بگیریم. خصوصاٌ در ارتباط با بسیاری از اقلام مصرفی به جهت اینکه کلاس خطر پایین تری دارند، می توان پایین بودن قیمت کالاهای چینی را به عنوان یک مزیت رقابتی مورد توجه قرار داد. مهم این است که به نحو بهینه بتوانیم اصول مدیریت واردات را در این عرصه پیاده سازی کنیم.
رئیس اداره
کارشناسی تجهیزات پزشکی اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو در پایان
تصریح کرد: اگر در مدیریت واردات بتوانیم موفق باشیم می توانیم جنس چینی
حائز کیفیت مناسب را با قیمت تمام شده پایین تر به دست مصرف کننده برسانیم.
در مواردی نیز که تولیدات داخلی توانسته باشد سطح قابل قبولی از کیفیت را
ارائه دهد و از نظر کیفی مورد تایید قرار گیرد همچنین توان پوشش بازار را
داشته باشد واردات این نوع کالا به دلیل حمایت از تولیدات داخل محدود یا
ممنوع شده است.
مهر