کد خبر: ۵۵۱۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۵ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 16
شفا آنلاين-معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو در خصوص طب سنتی و پتانسیل موجود در داروهای سنتی توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش شفا آنلاين،دکتر اکبر عبدالهی گفت: به رغم گونه های مختلف گیاهان دارویی که در کشور ایران وجود دارد و برخی کشورها مثل آلمان تقریباً حدود ۴۰ درصد داروهای تولیدی خودشان از بستر گیاهان است ولی در ایران به دلیل اینکه یا امکاناتش را نداشته ایم و یا رغبتی به آن وجود نداشته از پتانسیل موجودش بهره نبرده ایم چرایی اش نیز جای سوال داردحال سوالی که مطرح می شود این که در این زمینه چه اقداماتی باید انجام داد.

وی تصریح کرد: در این حیطه دو بحث وجود دارد که باید آنها را از یکدیگر مجزا نمود یکی بحث طب سنتی و دیگری داروهای گیاهی.

عبدالهی همچنین با بیان اینکه ۱۵ سال است که ترویج داروهای گیاهی آغاز گردیده و در همین مدت حدود ۶۰۰-۷۰۰ پروانه داروهای گیاهی تشکیل شده است است اظهار داشت: قوانین طب سنتی تازه با ورود طب شیمیایی نوین یعنی سال ۱۲۹۰ قانون مصوب شد ما نیز در کمال خونسردی طب سنتی خود را به کناری نهاده و بی خیالش شدیم و این شاید یکی از خبت هایی بود که متاسفانه هیچوقت هم اصلاح نشد.

وی با انتقاد از عدم پشتوانه سازی برای همان قانون طبابت سنتی سال ۱۲۹۰، عنوان نمود: هم اکنون متخصصین طب سنتی و داروسازان با فرآورده های طب سنتی در حال آموزش هستند اما هنوز نظام زنجیره تامین در زمینه تولید، عرضه و تجویز اینها در بازار شکل نگرفته است یعنی در زمینه تجویز این دارو ها و از سوی درمانگرانی که براساس طب نوین تحصیل کرده اند مقاومت های زیادی وجود دارد در حالی که تصورشان واقعا این است که با درمانهای جدید به نظام سلامت یاری می رسانند.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو با تاکید بر قدرتمندی طب سنتی ایران گفت: باید داشته هایمان با مستندات علمی ارائه شوند تا با دوری از خرافه گرایی، در جهت خفیف نمودن طب سنتی مورد استفاده قرار نگیرد فرصت کافی برای مستند سازی مباحث هم وجود دارد بخصوص در بسیاری از بیماریها که حجم عمده ای از مشکلات مردم را شامل می شود.

وی در پایان اذعان کرد: داروهای OTC عموما پایه طب سنتی و گیاهی دارند که به سادگی ضمن پایین آوردن هزینه های درمان می تواند از عوارض داروهایی که در طب جدید با آن مواجه هستیم بکاهد.



مهر




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: