چربی باعث تشکیل ترکیبات تنظیمکنندهی التهاب به نام پروستاگلاندین میشود. با این که برخی از چربی ها باعث کاهش التهاب می شود، دیگر چربی ها آن را افزایش می دهند. برای افزایش سطح پروستاگلاندین های مبارز با التهاب، اسیدهای چرب حاوی امگا ۳ بیشتر، مانند EPA و DHA (که در ماهی سالمون و دیگر ماهیهای چرب یافت میشود) را مصرف کنید. از آنجایی که امگا ۳ میتواند سطح تریگلیسرید و کلسترولهای بد التهابزا را کاهش دهند، پس التهاب را نیز کاهش میدهد.
آلبالو که به داشتن «بالاترین سطح مواد ضد التهاب در میان مواد غذایی» مشهور است، سرشار از آنتوسیانین (آنتی اکسیدانهایی که باعث کاهش التهاب میشوند) است.
سویای تازه هم به دلیل دارا بودن منابع غنی ایزوفلاون و اسیدهای چرب امگا ۳، التهاب را بمباران میکند. نتیجه: سطح پایین تر پروتئین واکنشی C، نشانهی التهاب.
با توجه به تحقیقات، چای سبز به دلیل دارا بودن سطح بالای فلاونوئید، برای کاهش التهاب از دیگر فرآورده های چای موثرتر است.
طبق نتایج تحقیقات، افرادی که غلات کامل (مانند: بلغور جو دوسر، برنج قهوه ای و جو) مصرف میکنند، نسبت به افرادی که از غلات تصفیه شده استفاده می کنند، سطح پروتئین واکنشی C خود را تا ۳۸ درصد کاهش میدهند که این نتیجهگیری پس از کنترل وزنی که از دست دادهاند، ثبت شد.
celebhealth