کد خبر: ۵۴۳۹۳
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۴ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - 2015March 10
شفاآنلاین-سنگ کلیه بیماری‌ای است که باعث درد در پهلوی چپ یا راست بدن می شود. سنگ دستگاه ادراری یکی از ناراحت کننده ترین بیماری هاست که با رعایت راهکارهایی مانند مصرف زیاد آب، مصرف کلسیم مورد نیاز بدن و محدود کردن مصرف سدیم (نمک) می توان از بروز آن پیشگیری کرد.
به گزارش شفاآنلاین،به نقل از پایگاه اینترنتی دانشکده پزشکی هاروارد، درد سنگ کلیه از دردهایی است که فراموش نمی شود، حدود نیمی از افرادی که یک بار به سنگ کلیه مبتلا می شوند در عرض هفت سال به سنگ دیگری مبتلا می شوند.
 
  بیشتر سنگ ها زمانی ایجاد می شوند که کلسیم با یکی از دو مواد اگزالات یا فسفر ترکیب می شود.همچنین سنگ های کلیه می توانند از اسید اوریک تشکیل شوند که از سوخت و ساز پروتئین در بدن ایجاد می شود.پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه به معنی پیشگیری از بروز شرایطی است که منجر به تشکیل سنگ کلیه می شود.در این گزارش دستورالعمل های علمی برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه ذکر شده است.
 
نوشیدن مقدار زیاد آب موجب می شود موادی که در ادرار به سنگ تبدیل می شوند، رقیق شوند.سعی کنید مقدار کافی مایعات مصرف کنید تا روزی دو لیتر ادرار تولید شود. برای این منظور لازم است که روزانه هشت لیوان آب مصرف کرد.علاوه بر این ، نوشیدن آب برخی مرکبات مانند لیموناد و آب پرتقال کمک کننده است. سیترات موجود در این آب میوه ها جلوی تشکیل سنگ را می گیرند.
 
مصرف بسیار کم کلسیم در رژیم غذایی باعث می شود که سطح اگزالات افزایش یابد و منجر به تشکیل سنگ کلیه شود. برای جلوگیری از این موضوع مطمئن شوید میزان مناسب کلسیم مورد نیاز بدنتان را مطابق با سن خود مصرف می کنید. اساسا سعی کنید که کلسیم را از طریق مصرف خوراکی ها مصرف کنید زیرا برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف مکمل های کلسیم با ابتلا به سنگ کلیه ارتباط دارند.مردان 50 ساله و مسن تر باید روزی هزار میلی گرم کلسیم با 800 تا هزار واحد بین المللی ویتامین دی مصرف کنند تا بدنشان بتواند کلسیم مصرفی را جذب کند.
 
یک رژیم غذایی پر سدیم موجب ایجاد سنگ کلیه می شود زیرا این رژیم غذایی موجب افزایش مقدار کلسیم در ادرار می شود.بنابراین رعایت یک رژیم غذایی کم سدیم به افرادی که مستعد سنگ سازی هستند، توصیه می شود.طبق دستورالعمل های فعلی افراد باید مصرف روزانه سدیم خود را به دو هزار و 300 میلی گرم محدود کنند اما اگر سدیم در گذشته با ابتلا به سنگ کلیه ارتباط داشته است باید مصرف روزانه سدیم به هزار و 500 میلی گرم محدود شود. کاهش مصرف سدیم برای فشار خون و قلب نیز مفید است.
 
محدود کردن مصرف پروتئین های حیوانی از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است. مصرف بسیار زیاد پروتئین حیوانی مانند گوشت قرمز، ماکیان ، تخم مرغ و غذاهای دریایی موجب افزایش سطح اسید اوریک شده که به تشکیل سنگ کلیه منجر می شود.همچنین یک رژیم غذایی پر پروتئین موجب کاهش سطح سیترات می شود؛ سیترات یک ماده شیمیایی موجود در ادرار است که به پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک می کند.
 
چغندر، شکلات، اسفناج، ریواس، چای و بیشتر آجیل سرشار از اگزالات هستند و کولاها (نوشابه های گازدار) مملو از فسفات هستند، که هر دو یعنی اگزالات و فسفات به تشکیل سنگ کلیه کمک می کنند. بنابراین اگر مستعد سنگ سازی هستید از مصرف این خوراکی ها پرهیز یا آنها را کم مصرف کنید.همچنین برخی مطالعات نشان داده اند، مردانی که دوزهای بالای ویتامین C را به شکل مکمل مصرف می کنند در معرض خطر زیاد ابتلا به سنگ کلیه قرار دارند زیرا بدن ویتامین C را به اگزالات تبدیل می کند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: