به گزارش شفا آنلاین،دکتر جاوید حسینی با اشاره به اینکه امروزه از روشهای مختلفی برای جوانسازی و شادابی صورت استفاده میشود که روشهای تزریقی از شایعترین آنهاست،گفت: در بین روشهای تزریقی، تزریق چربی به صورت شایع جهت کاهش چین و چروکها، شادابی، کاهش میزان لاغری و برجسته کردن گونه استفاده میشود.
وی با تاکید بر اینکه تزریق چربی برای کاهش لاغری صورت؛ ناشی از افزایش سن اثر بخشی خوبی دارد، گفت: این روش در افراد جوانی که صورت لاغری دارند نیز کاربرد دارد.
این متخصص پوست و مو گفت: در این روش چربی از ناحیه نشیمنگاه، پهلو، شکم یا سایر نواحی بدن گرفته و به محل مورد نیاز تزریق میشود که شایعترین محل صورت است. در سایر اعضای بدن مانند پشت دستها، نشیمنگاه و پستان نیز تزریق چربی کاربرد دارد.
وی یادآور شد: تزریق چربی در ناحیه صورت سبب ایجاد گونه برجستهتر، کاهش و از بین رفتن خطوط خنده میشود که تا حدودی هم سبب لیفت (کشیدگی) صورت میشود. تزریق چربی ممکن است با سایر روشهای جراحی زیبایی مانند جراحی بینی، کشیدن ابرو و لیفت صورت همراهی داشته باشد.
حسینی گفت: استفاده از این روش جهت بهبود کاهش چربی صورت ثانویه ناشی از افزایش سن، رفع چین و چروک عمیق صورت، پر کردن اسکارهای فرورفته و بریدگیهای قدیمی، جوانسازی کامل صورت، رفع نقایص مادرزادی، برجسته کردن گونه؛ نشیمنگاه، پستان، لبها و جبران کاهش چربی ناحیه پشت دست به کار میرود.
این متخصص پوست و مو یادآور شد: پرکردن خطوط خنده، خطوط اطراف دهان و مناطق لاغر فرو رفته مانند دور چشم نیز با چربی قابل انجام است.
وی تصریح کرد: افرادی که متقاضی تزریق چربی هستند باید از نظر جسمی و روانی سالم باشند و انتظاراتی واقع گرایانه از عمل مورد نظر داشته باشند.
حسینی یادآور شد: قبل از انجام عمل، افراد باید از مصرف داروهایی که سبب خونریزی هنگام عمل میشوند، مانند آسپرین، وارفارین و ویتامین E پرهیز شود و در مورد قطع این داروها با پزشک معالج خود مشورت کنند. همچنین بیمار باید پزشک متخصص پوستی که تزریق چربی را انجام میدهد، از داروهایی که مصرف کرده است، مطلع کند. بیمار نباید نسبت به مواد بیحس کننده حساسیت داشته باشد.
این متخصص پوست و مو تزریق چربی را نوعی پیوند سلول از یک نقطه بدن به ناحیهای دیگر دانست و گفت: چربی؛ بافتی پرخون و از نظر متابولیک بسیار فعال است و اگر بتوان ساختمان آن را هنگام عمل حفظ کرد، باعث میشود که بافت چربی بیشتری در محل پیوند باقی بماند.
حسینی در خصوص مزایای تزریق چربی گفت: تزریق چربی به علت وجود منبع چربی در بدن خود فرد، بسیار ارزانتر و به صرفهتر از تزریق فیلرها است. این عمل قابل تکرار و کم عارضه است.
وی افزود: دوام چربی از اکثر فیلرهای قابل جذب (اسید هیالورونیک) بیشتر و اغلب دائمی است. منبع چربی در اکثر افراد باعث میشود که دستیابی به آن آسانتر باشد. همچنین به سهولت با سایر روشهای جراحی قابل انجام است.
این متخصص پوست و مو با تاکید بر اینکه اکثر فیلرها موقتی هستند و جسم خارجی محسوب میشوند، گفت: فیلرها ممکن است سبب بروز حساسیت شوند و در حجم بالا گران هستند و مقرون به صرفه هم نیستند.
حسینی خاطرنشان کرد: اگر چربی با روش صحیح برداشته شود و پس از آن به درستی سانتریفیوژ شود، 90 درصد از سلولهای چربی زنده میمانند و فعالیت طبیعی خود را حفظ میکنند.
وی گفت: مراحل برداشت چربی به این صورت است که ابتدا موضع برداشت که یک سوراخ کوچک است را قبل از ایجاد سوراخ استریل کرده و سپس با بیحسی موضعی و با استفاده از کانولهای مخصوص چربی کشیده و برداشت میشود. در مرحله بعدی چربی به دست آمده را سانتریفیوژ میکنیم تا خون و سایر مایعات آن جدا شود و چربی غلیظتر و خالصتری به دست آید. در مرحله سوم نیز موضع تزریق چربی استریل و بیحس میشود. به طور معمول بیحسی در ناحیه صورت بهتر است از داخل دهان انجام شود (نظیر اعمال جراحی دندان) و سپس با کانولهای مخصوص تزریق چربی انجام میشود.
حسینی با بیان اینکه تزریق چربی با بیحسی موضعی انجام میشود،گفت: گاه ممکن است بر اساس صلاحدید پزشک تجویز داروی آرام بخش و خوابآور نیز انجام شود ولی اصولا نیازی به بیهوشی عمومی نیست.
وی گفت: پهلوها، رانها، قسمتهای داخلی زانو، نشیمنگاه، بخش تحتانی شکم از محلهای شایع برداشت چربی هستند.
این متخصص پوست و مو گفت: مدت عمل بستگی به مهارت جراح و میزان تزریق چربی دارد که یک تا سه ساعت به طول میانجامد. این عمل به صورت سرپایی قابل انجام است و نیازی به بستری ندارد. عارضه قابل توجه پس از تزریق چربی؛ تورمی است که حدود سه تا شش هفته به طول میانجامد.
وی افزود: در محل تزریق بخیه زده نمیشود و نیازی به پانسمان ندارد. به طور معمول نتیجه نهایی پس از شش هفته نمایان میشود.
حسینی گفت: پس از تزریق ممکن است محل دچار کبودی و درد شود که اگر شدید و غیرقابل تحمل باشد، باید به پزشک معالج اطلاع داده شود. بهتر است جهت کاهش تورم پس از عمل، در چند روز اول پس از تزریق چربی از کیسه یخ استفاده شود. همچنین باید از وارد آوردن فشار به محل تزریق خودداری شود. هنگام خوابیدن نیز بهتر است، سر بالاتر از سطح تنه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: مصرف نمک باید تا بهبودی کامل تورم قطع شود. بیمار بهتر است از انجام کارهایی که نیاز به خم شدن و فشار دادن داشته باشد، پرهیز کند. زیرا ممکن است سبب تشدید تورم و طولانی شدت زمان آن شود. انجام ورزش باید به مدت یک هفته پس از عمل قطع و پس از آن با ورزشهای ملایم شروع شود. میزان بروز عفونت پس از عمل بسیار نادر است، اما به طور معمول آنتی بیوتیک به مدت یک هفته تجویز میشود. برای کنترل درد نیز استامینوفن کفایت میکند و نیازی به استفاده از مخدرها نیست.
این متخصص پوست و مو گفت: اگر تزریق به صورت صحیح انجام شود، درصد بالایی از سلول های چربی زنده می مانند و در محل ماندگار و جزو بافت طبیعی بدن می شوند. ماندگاری چربی در گونه و پشت دست ها که حرکات محدودتری دارند؛ بیشتر از نواحی دیگر مانند لب است که بیشتر متحرک است.
وی یادآور شد: گاه برای بدست آوردن بهترین نتیجه، ماندگاری طولانیتر و دائمی نیاز به چند جلسه تزریق چربی است که با فواصل چند ماهه انجام میشود. البته میتوان مقدار زیادی چربی در جلسه اول برداشت کرد و تحت شرایط مناسب و در سرما نگهداری کرد و طی 3 تا 4 جلسه برای حصول بهترین نتیجه تزریق کرد.
این متخصص پوست و مو در پایان خاطرنشان کرد: بیماران باید توجه داشته باشند
که انجام تزریق باید تحت نظر متخصصان پوست و یا جراح پلاستیک انجام شود و
از انجام این عمل تحت نظر غیرمتخصص اجتناب شود، زیرا ممکن است عوارض
غیرقابل جبرانی برای بیمار به همراه داشته باشد.
ایسنا