به گزارش شفاآنلاین، حسین رضاییزاده در سومین همایش تخصصی طب سنتی که در سالن رازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد درباره ثبت داروهای طب سنتی اظهار داشت: درباره ثبت داروهای طب سنتی در وزارت بهداشت باید طی مراحلی صورت گیرد و اگر قرار باشد کسی دارویی را ارائه کند باید این مراحل را بگذراند.
به گفته وی داروهای طب سنتی در اداره کل داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی ثبت میشوند و اگر قرار است دارویی مورد استفاده قرار گیرد باید مراحل خاصی را بگذارند و فرمولاسیون دارو براساس شواهد علمی تعیین شود یعنی حتما فرمولاسیون دارو در 2 منبع دانش طبی مانند قرابادین یا مخزن الادویه وجود داشته باشد.
سرپرست دانشکده دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: برخی افراد تصور دارند که فرمول یک داروی گیاهی بسیار ارزشمند است و آن را مطرح نمیکنند ولی باید گفت که اکثر فرمولهای داروهای گیاهی در منابع طب سنتی است و گذشتگان ما کارهای زیادی درباره داروهای گیاهی انجام دادهاند که این مسئله، اشتباه است البته باید مبتنی بر منابع معتبر باشد.
رضایی زاده اضافه کرد: در مرحله بعد از ثبت داروهای طب سنتی پروانه دارو به اشخاص حقیقی صادر نمیشود بلکه به شرکت تولید کننده دارو یا اعضاءهیئت علمی دانشگاه صادر میشود.
رضاییزاده افزود: در رابطه با اصلاح سبک زندگی سایت مرجع طب سنتی ایرانی با عنوان تندرستان راهاندازی شده است و چند ماهی است که مالکیت این سایت به دانشگاه علوم پزشکی تهران سپرده شده است و از اوایل سال 94 بهرهبرداری میشود. این سایت از معتبرترین سایتهای تخصصی طب سنتی است که مطالب علمی و آموزشی در اختیار میگذارد و این سایت تنها سایتی است که مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وی بیان داشت: در بعضی مواقع مسائل اقتصادی، سیاسی، سلامت با یکدیگر مخلوط میشوند و این قضیه مشکلساز است و باید در موضع طب سنتی افراط و تفریط وجود نداشته باشد.
دبیر علمی سومین همایش تخصصی طب سنتی عنوان کرد: عامه مردم نسبت به برخی صحبتهایی که در رابطه با سلامتی میشود احساس ترس میکنند و ترس بیشتر از خود تهدید به سلامتی افراد آسیب می رساند؛ برخی افراد مطلب مرغهای امروز را رد میکنند و شایعه میکنند که سرطانزاست ما همه این را رد میکنیم و نباید ترس را در مردم ایجاد کنیم.
رضایی زاده افزود: شیر یکی از کالاهای اساسی و استراتژیک ایران است و به دلیل مسائلی باید قیمت آن را کنترل کرد و در اینجا حضور شرکتهای خصوصی میتواند به تولید و عرضه شیر کمک کند.
وی در ادامه درباره آمار ناخوشایند مصرف نوشابه خاطرنشان کرد: ایران چهارمین مصرف کنند نوشابه در جهان است و هر ایرانی متوسط سالانه 42 لیتر نوشابه مصرف میکند و آمار مصرف آبمیوه فقط 6 لیتر است که بسیار ناخوشایند بوده و ایرانیان سالانه 3 میلیارد و 100 میلیون لیتر نوشابه مصرف می کنند و این در حالی است در کشور قبرس سلانه هر نفر 40 لیتر آب میوه مصرف میکند.