کد خبر: ۵۲۹۵۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۰۷ اسفند ۱۳۹۳ - 2015February 26
رئیس مرکز تحقیقات سرطان‌های کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران :
شفاآنلاین :مسئول برگزاری روزسلامت مردان گفت: : سرطان پروستات اگر در مراحل اولیه درمان شود بهبودی کامل می دهد حال آن که متأسفانه در مراحل پیشرفته درمان قطعی برای آن وجود ندارد.
به گزارش شفاآنلاین ،دکتر محمدرضا نوروزی صبح امروزوهمزمان با آغازویزیت رایگان مردان درسراسرکشورگفت:دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان سرطان پروستات است پس این بیماری شایع است.ضمن اینکه حدود 10 درصد سرطان های پروستات، پیشرفته و غیر قابل کنترل می شوند هرچند این پیشرفت خیلی آرام،کند و وابسته به سن است.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان‌های کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد:اگر سرطان پروستات پیشرفته در سنین پائین خود را نشان دهد،امکان این که مرگ ناشی از این بیماری رخ دهد بالاتر است. اما در سنین بالا اگر فرد 80 تا 90 ساله ای دچار آن شود معمولأ به خاطر بیماری های دیگر می میرد نه از سرطان پروستات. بنابراین بهتر است که ما سرطان پروستات را در مراحل اولیه و در سنین پائین تشخیص و درمان کامل راانجام دهیم.
 عضوهیات مدیره انجمن ارولوژی کشورافزود: شیوع برخی از بیماری ها در دستگاه ادراری، تناسلی درکشورما نشان می دهد که این بیماری ها در حال بروز بیشتری هستند. برای نمونه شاهد وقوع سرطان مثانه با حدود 12 و نیم درصد در هر 100 هزار نفر در سال و سرطان پروستات با حدود 12 درصد در هر 100 هزار نفر در سال هستیم.
وی تصریح کرد:سرطان پروستات عارضه شایعی درکشور ما محسوب می‌شود. این بیماری  از سنین بالای 50 سال، مردان را درگیر کرده و انجام تست آزمایشگاهی  به شناسایی آن کمک می‌کند.
متخصص اورولوژی ادامه داد: در برخی کشورها برای تشخیص بیماری پروستات، غربالگری انجام می‌دهند به این مفهوم که همه مردان بالای 50 سال از تست آزمایشگاهی psa استفاده می‌کنند ولی در کشور ما با توجه به هزینه‌های بالای این آزمایش تنها بیمارانی که برای چکاپ به متخصص مراجعه می‌کنند تست psa انجام می‌دهند.
نوروزی اضافه می‌کند: بعد از تشخیص سرطان پروستات به وسیله پاتولوژپست یا آزمایشگاه، نخستین اقدام برای بیمار، تعیین میزان پیشرفت بیماری با استفاده از ام.آر.ای است، در این شرایط اگر بیماری در مراحل اولیه باشد، جراحی و رادیوتراپی به درمان قطعی بیماری کمک می‌کند.
این متخصص اورولوژی توصیه کرد: افرادی که سابقه ارثی سرطان پروستات در فامیل درجه یک آنها مشاهده شده است باید برای چکاپ دقیق و منظم همواره به متخصص مراجعه کنند.
او با اشاره به نقش‌های مهم فیزیولوژیکی پروستات در مردان توضیح داد: این غده در مسیر جریان ادرار قرار دارد. به این مفهوم که بخشی از مجاری ادراری از داخل آن عبور می‌کند، بنابراین تغییرات این غده تأثیر مستقیم روی ماده حمل‌کننده نطفه، آنزیم‌ها، پروتئین‌ها و کنترل عفونت مجاری ادراری دارد.
کنترل ادرار موضوع دیگری است که رئیس مرکز تحقیقات سرطان‌های کلیه و مجاری ادراری به آن پرداخته و می‌گوید: اگر دقت کنیم متوجه می‌شویم که زنان درسنین بالا یا میانسالی بی‌اختیاری ادراری بیشتری نسبت به مردان تجربه می‌کنند، دلیل این امر بدون شک طولانی بودن مجرای ادراری در مردان و حضور کنترل غده پروستات در دستگاه ادراری مردان است.
نوروزی دلیل بزرگ شدن غده پروستات را به قسمت مرکزی این غده ربط داده و در تشریح آن گفت: این غده دارای یک کپسول در قسمت محیطی، یک قسمت مرکزی و پوسته بیرونی است که منشأ اغلب سرطان‌های این غده ساختار بیرونی آن است.
 این  اورولوژیست گفت: شایع‌ترین بیماری این غده در سنین 25 تا 40 سال، التهاب مزمن پروستات است. ورود میکروب از مجاری ادراری مهم‌ترین عامل بروز التهاب مزمن غده پروستات است که به شکل اختلال در ادرار کردن، احساس عدم تخلیه، سوزش ادراری ، قطره قطره آمدن ادرار و تأخیر در شروع ادرار خود را نشان می‌دهد.  نوروزی تصریح کرد: گاهی اوقات التهاب غده پروستات، به‌صورت حاد بروز می‌کند به این مفهوم که پس از ورود و تکثیر میکروب در این غده ، علائم به شکل درد در ناحیه ادرار، سوزش، تکرر ادرار، درد ناحیه مقعد و تب و لرز خود را نشان می‌دهد. بزرگی خوش خیم پروستات، عارضه دیگری است که دکتر نوروزی در تشریح آن افزود: این بیماری معمولاً بتدریج از سنین 45 سال به بالا در مردان بروز پیدا می‌کند و از علائم آن می‌توان به کاهش جهش ادرار، احساس باقی ماندن ادرار، تکرر ادرار روزانه و شبانه، بند آمدن ادرار، وجود خون و میکروب در ادرار اشاره کرد.
وی گفت: بزرگ شدن غده پروستات به معنای نیاز فوری برای درمان نیست. معمولاً پزشکان متخصص تنها زمانی به بیمار پیشنهاد درمان می‌دهند که بیمار برای تخلیه ادرار با مشکل مواجه شده باشد.

استاد دانشگاه  علوم پزشکی تهران بیان کرد: برخی از این بیماری ها مانند سرطان بیضه ویژه پسران ومردان بین 15 تا 35 سال است . هشدار ما نیز اینستکه امکان ابتلای هر پسر جوانی به این بیماری نیز وجود دارد. بنابراین هر گونه تغییرات حجمی و عضوی  به ویژه در صورت وجود سابقه عدم نزول بیضه نیز باید جدی گرفته وبلافاصله درمان شود.
گفتنی است بزرگترین ویزیت رایگان مردان درتهران ازصبح پنجشنبه بااستقراردهها پزشک متخصص ازسوی انجمن ارولوژی ایران وباهمکاری شهرداری تهران دربوستان خواجوی کرمانی واقع درمنطقه 12شهرداری آغازشده است.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: