کد خبر: ۵۲۸۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - 2015February 25
معاون کل وزیر بهداشت:
شفاآنلاین-معاون کل وزیر بهداشت گفت: سرطان سینه با توجه به آماری که دارد، مشکل امروز و فرداهای کشور است و نظام‌های بهداشت و درمان از جمله پزشکان باید همیشه پاسخگو باشند که چه خدمتی را در چه زمانی و به چه کسانی ارائه دهند.

به گزارش شفا آنلاین،ایرج حریرچی امروز در دهمین کنگره بین‌المللی سرطان سینه، در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: 23.8 درصد سرطان‌ها را در زنان سرطان سینه به خود اختصاص داده است و اگر سرطان پوست را در نظر نگیریم، سرطان سینه در بین زنان و مردان حتی از سرطان مری و معده هم بیشتر است.

وی ادامه داد: همچنین اگر عامل تصادفات را که دومین دلیل مرگ و میر است در نظر نگیریم، سرطان دومین عامل مرگ و میر خواهد شد.

حریرچی گفت: آمار مرگ و میر تصادف در 11 ماه امسال 6 درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

معاون کل وزیر بهداشت ادامه داد: سرطان سینه با توجه به آماری که دارد، مشکل امروز و فرداهای کشور است و نظام‌های بهداشت و درمان از جمله پزشکان باید همیشه پاسخگو باشند که چه خدمتی را در چه زمانی و به چه کسانی ارائه دهند.

وی با تأکید بر اینکه برای ارائه خدمات باید ملاحظاتی در نظر گرفته شود، گفت: سقف منابع در هر کشوری محدود است و انتخاب روش درمانی، سخت و تلخ است. سازمان بهداشت جهانی نیز در این زمینه معیارهایی را درنظر دارد که اولویت‌ها در انتخاب بهترین روش درمانی به کار گرفته شود.

وی ادامه داد: سه معیار برای انتخاب بهترین روش درمانی وجود دارد یکی مؤثر بودن خدمات است یعنی خدمت درمانی باید ثابت شود که در این بیماری مؤثر است، روش دیگر، کسانی هستند که در شرایط بدتر قرار دارند و حمایت مالی و درنظر گرفتن هزینه‌ها معیار دیگری برای آن است.

حریرچی گفت: بهترین و مؤثرترین راه باید انتخاب شود، چون سقف اعتبارات محدود است، در این زمینه سازمان جهانی بهداشت طرحی ارائه کرده بود که میزان هزینه کردن را به ازای یک سال عمر باکیفیت بررسی می‌کرد، به طوری که به ازای یک سال عمر می‌توان سه برابر درآمد سرانه را برای بیمار هزینه کرد.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: البته در این معیار باید توجه کرد که هزینه درآمد سرانه کشورها متفاوت است. در آمریکا 48 هزار دلار است، اما در ایران چون درآمد سرانه کمتر است باید کمتر هزینه شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر آخرین بررسی منتشرشده از سوی سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد اگر به ازای نیم برابر درآمد سرانه، یک سال عمر با کیفیت به فرد اضافه شود، بدون تردید باید آن روش را انتخاب کرد. همچنین به ازای نیم تا یک و نیم برابر از درآمد سرانه، به ازای 2.5 برابر درآمد سرانه و 4 تا 5 برابر درآمد سرانه، اگر یک سال عمر باکیفیت اضافه می‌شود، باید آن روش در اولویت به ترتیب قرار گیرد.

وی افزود: هر اقدامی که انجام می‌شود باید برای آن فکر کرد تا بهترین و مؤثرترین راه انتخاب شود. واقعه‌ای که یک بیمار برای تأمین هزینه‌هایش خانه 30 میلیونی خود را می‌فروشد بسیار تلخ است، بنابراین باید با مقایسه روش‌های درمانی بهترین روش را انتخاب کرد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: