اين گياه غني از بتاکاروتن است و در بدن به ويتامين A تبديل مي شود. اين ويتامين براي تقويت سيستم ايمني لازم است و پوست و غشاي مخاطي در بيني، سينوس ها و دهان را سالم نگه مي دارد. از آن جا که اين مخاط بدن خط اوليه دفاعي است، تقويت پوست در فصل سرما اهميت زيادي دارد.
براي تقويت سيستم ايمني، کافي است يک تکه (حدود ۸گرم) شکلات تلخ ۷۰درصد يا بالاتر مصرف کنيد. شکلات تلخ حاوي آنتي اکسيداني به نام پلي فنول و ميزان زيادي عنصر روي است.
شير غني از ويتامين D است که سرماخوردگي و خطر بروز عفونت در قسمت فوقاني تنفسي را کاهش مي دهد.
جو دو سر، سرشار از ويتامين E، روي، مس، سلنيم، آهن، منيزيم و فيبر غيرقابل حل از جمله بتاگلوتن است. بتاگلوتن در اين ماده غذايي، حاوي خواص ضدميکروبي و آنتي اکسيداني است. بعضي از محققان معتقدند اين فيبر از گل اکيناسه در تقويت سيستم ايمني، قوي تر عمل مي کند و روند بهبودي را سرعت مي بخشد.
مصرف مکمل هاي ويتامين C، راه مناسبي براي دريافت ويتامين C است؛ اما راه آسان تر، مصرف پرتقال است.
ويتامين C، سيستم ايمني بدن را بهبود مي بخشد، بافت پوست را ترميم مي کند و در برابر راديکال هاي مضر، آنتي اکسيدان آزاد مي کند.
ميزان ويتامين C موجود در فلفل دلمه اي، ۳ برابر بيشتر از يک عدد پرتقال است. فلفل دلمه اي نسبت به فلفل سبز ويتامين C بيشتري دارد.
يک مشت دانه آفتابگردان، ميزان بالايي ويتامين E، منيزيم و سلنيم به بدن مي رساند. ويتامين E، آنتي اکسيدان است که از آسيب ديدگي سلول ها پيش گيري مي کند و براي سلامت ريه لازم است.
پروبيوتيک هاي موجود در ماست سيستم گوارشي را از ميکروب هاي بيماري زا و باکتري هاي مضر دور نگه مي دارد.
رازيانه، نوعي اکسپکتورانت طبيعي است و گرفتگي و سرفه را رفع مي کند. يک فنجان رازيانه تازه خرد شده ۲۰ درصد نياز روزانه بدن به ويتامين C را تأمين مي کند.