به گزارش شفا آنلاين،دکترعلیرضا کشتکار جعفری با اشاره به اینکه اگر در سالهای اول زندگی چشم دچار انحراف شود، تصویر به درستی در مغز کودک درک نمیشود، گفت: در صورتی که یکی از دو چشم دچار انحراف شود، راههای بینایی که مسیری از چشم تا مغز است با اختلال مواجه میشود و در نتیجه نمیتواند به تکامل طبیعی برسد و زمینه تنبلی چشم فراهم میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه لوچی چشم تنها نشانه کودکان دچار انحراف چشمی است، افزود: با وجود معاینه اولیه چشم در بدو تولد، کودکان بین 2 تا 3 ماهگی ممکن است دچار انحراف متناسب چشم شوند، اما بررسی مجدد و دقیق الزامی است؛ چرا که بعد از 2 تا 3 ماهگی چشم کودک باید مستقیم قرار گیرد.
رییس بخش استرابیسم بیمارستان فارابی تصریح کرد: عوامل ژنتیکی، عیوب انکساری، تنبلی چشم، ضربه به صورت، حدقه و سر، عفونتها، بیماریهای التهابی از جمله بیماری تیروئیدی، بیماریهای عروقی مانند دیابت و فشار خون، مشکلات عصبی و بیماریهای محل اتصال عصب به عضله چشم از عوامل ایجاد کننده انحراف چشم است.
کشتکار جعفری با بیان اینکه عوامل تشدید کننده میتواند انحرافهای گهگاهی را دایمی و انحراف نهفته را آشکار کند، خاطرنشان کرد: خستگی مفرط، خواب نامناسب، تغذیه نامطلوب، مشکلات روانی، عینک نامناسب، ضعف قوای جسمی و روانی، تب، ترس و ضربه از جمله عوامل تشدید کننده انحراف چشم است.
این فوق تخصص جراحی استرابیسم در پایان یادآور شد: در اغلب موارد با درمان بیماری زمینهای میتوان از ایجاد انحراف چشم جلوگیری کرد. همچنین در مورد درصد بالایی از افراد، تجویز عینک مناسب برای درمان انحراف چشم کفایت میکند.
ایسنا