به گزارش شفا آنلاين،پیمان زمانی اظهار کرد: به گروهی از کودکان که دیر شروع به حرف زدن میکنند، در اصطلاح Late Talker گفته میشود. این کودکان به دلایلی که هنوز هم ناشناخته است، دیر زبان باز میکنند و صحبت کردن آنها نسبت به درکشان از محیط پیرامون بسیار عقبتر است.
وی با اشاره به اینکه کودکان Late Talker با پدر و مادر و محیط اجتماعی خود ارتباط برقرار میکنند، افزود: صحبت کردن این کودکان خیلی کم است؛ برای چنین وضعیتی، برخی عوامل ژنتیکی و محیطی را مطرح میکنند، ولی هیچکدام از این دلایل قطعی نیست.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این کودکان معمولا تا 3 سالگی خیلی کم صحبت میکنند و تنها به اندازه 10 درصد کودکان همسن خود حرف میزنند.
زمانی عنوان کرد: برای درمان کودکان مبتلا به تاخیر کلامی باید با انجام گفتار درمانی، آموزشهایی به این کودکان ارایه شود. معمولا برای گفتاردرمانی یک سال به کودک فرصت میدهند و اگر کودک تا 4 سالگی نتواند عقبافتادگی کلامی خود را جبران کند، مستعد خواهد بود که بعدها در دوران مدرسه با افت تحصیلی و مشکلات درسی روبهرو شود.
وی اظهار کرد: والدین هم میتوانند در محیط خانه به کودک Late Talker خود آموزش دهند. کارشناس گفتار درمانی، اصول ارتباط با کودک و چگونی حرف زدن با او را به پدر و مادر آموزش میدهد و آنها میتوانند این موارد را اجرا کنند.
این متخصص گفتاردرمانی ادامه داد: راهحل دیگر برای درمان تاخیر کلامی کودکان، گروهدرمانی و بازیدرمانی با کودکان هم سن و سالی است که مشکل کلامی ندارند. این شیوه باید زیر نظر یک بزرگسال انجام شود تا کودک در هنگام تعامل با دیگر کودکان دچار سرخوردگی نشده و بزرگسال بتواند بازی را کنترل کند.
وی با اشاره به اینکه همه در گفتاردرمانی به این مشکل با عنوان تاخیر در
رشد زبانآموزی یاد میشود، گفت: گفتار درمانی زمینههای متفاوتی دارد ولی
در مجموع عنوانی یکسانی دارند.
ایسنا