به گزارش شفا آنلاین،سعید قریب افزود: ترش کردن (رفلاکس) معده یکی از بیماریهای شایع میان مراجعهکنندگان است که از برگشت ترشحات و محتویات معده به مری بوجود میآید.
این متخصص بیماریهای داخلی خاطرنشان کرد: این بیماری به دلیل عدم کفایت دریچه تحتانی مری که اجازه برگشت اسید معده به سمت بالا را خواهد داد، ایجاد میشود.
قریب تصریح کرد: برخی غذاها باعث افزایش اسید معده یا شل کردن عضله دریچه تحتانی مری شده و رفلاکس را افزایش میدهد. برخی از این مواد خوارکی قهوه، چای، نوشابههای کولا و با کافئین و بدون کافئین، انواع نوشیدنیهای گازدار، غذاهای چرب و ادویهدار، شکلات، نعناع، مشروبات الکلی و پیاز و گوجه فرنگی است.
قریب عنوان کرد: استعمال دخانیات میتواند باعث تشدید رفلاکس شود و ترک سیگار در درمان این بیماری تاثیر چشمگیری دارد. استرس یکی از عوامل موثر در بروز رفلاکس معده است که با کاهش آن علائم این بیماری نیز کاهش پیدا میکند. چاقی نیز یکی دیگر از عوامل رفلاکس است که در این حالت فرد با رژیم غذایی مناسب و ورزش و کاهش وزن میتواند بروز این بیماری را کم کند.
این متخصص بیماریهای داخلی اظهارکرد: با رعایت کردن مواردی مانند تغییر در سبک زندگی، کوچک کردن حجم وعدههای غذایی و افزایش تعداد وعدهها، خودداری از دراز کشیدن و مصرف انواع مایعات دو تا سه ساعت بعد از وعدههای غذایی و همچنین پرهیز از مصرف مواد غذایی دو تا سه ساعت قبل از خواب میتوان علائم این بیماری راکاهش یا کنترل کرد.
قریب اضافه کرد: مبتلایان به این بیماری میتوانند در حالت نیمه نشسته در طول روز استراحت کنند.
ایسنا