قناعتی علاوه بر اشاره به کاربرد فناوری هستهای در تولید برق و مواد باکیفیت و مقاوم که در صنعت و کشاورزی کاربرد دارد، افزود: استفاده از رادیوایزوتوپها در شناسایی و درمان بیماریها کاربرد این علم در صنعت پزشکی است.
این استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: رادیولوژی رشته خاصی است که تکنولوژیهای وابسته به آن رشد قابل توجهی را کرده است و هم اکنون فلوشیپ رادیولوژی مداخله ای (اینترونشنال) در دانشگاههای علوم پزشکی تهران و استانها تدریس میشود.
قناعتی تکنیک علم رادیولوژی را در تشخیص سریع انواع سرطانها و امراض قلبی عنوان کرد و بیان داشت: امروزه یُد رادیو اکتیو توانسته است بسیاری از مشکلات ناشی از تیروئید را حل کند و در درمان سرطان تیروئید موثر باشد. همچنین، تکنولوژی این علم باعث شده است جراحی بیماریهایی که قبلا امکانپذیر نبود، اکنون قابل درمان باشد.
وی گفت: ایتریوم 90 از دیگر دستاوردهای هستهای است که با ورود این فرآورده به علم پزشکی به زودی میتوان بیماریهایی که به سرطان کبد منتهی میشود را به خوبی معالجه کرد.
رادیولوژی در تروما
این عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی در خصوص نقش رادیولوژی در تروما گفت: به کمک رادیولوژی میتوان به مصدومهایی که در اثر حوادث دچار عارضههای عروقی شدند، به صورت درمان داخل رگی گام بزرگی در درمان ضایعات عروق برداشت.
این موضوع نیازمند بررسی های دقیق ازسوی متخصصین مربوطه است تا بتوان نتیجه رااعلام کرد