به گفته وی ممکن است برخی افراد غذا را به خوبی نمیجوند, ولی هیچ وقت دچار مشکلات گوارشی نمیشوند, باید بدانیم که همه افراد دارای سیستم گوارش یکسان نیستند و برخی افراد هستند که دارای معده قوی بوده و جدار ضخیم و مانند سنگدان مرغ است.
این کارشناس طب سنتی افزود: دارندگان چنین معدههایی میتوانند غذاهای سخت و درست نجویده شده را خود نرم کنند.
علوی ادامه داد: برعکس برخی افراد هستند که دارای معده ضعیفی هستند و و جدار آنها نازک است و غدد مترشحه آنها کمتر از حد عادی است, چنین معدههایی تاب و تحمل ندارند. اینگونه افراد باید غذا را زیاد بجوند تا با آب دهان کاملاً آغشته شود و به علاوه کمتر غذا بخورند تا معده آنها از عهده وظایف خود برآیند.
وی گفت: خوب نجویدن غذا خود موجب تنبلی رودهها و تخمیر غذا در دستگاه گوارش میشود که خود موجب گازهای بدبویی میکند که جذب خون میشود و حتی باعث بوی بد دهان نیز میشود.
این کارشناس طب سنتی افزود: تا قبل از احساس گرسنگی، غذا خورده نشود چرا که خوردن غذای بیش از حد معده را ضعیف میکند و هضم غذا را مختل خواهد کرد. صرف غذا با آرامش باشد چرا که تُند خوردن غذا باعث بلع هوا به معده شده و نفخ ایجاد میکند.
علوی بیان داشت: در سر سفره و به هنگام صرف غذا باید مطالب نشاط آور و مفرح بیان شود که خنده و شادی دستگاه گوارش را تحریک میکند و به حرکت در میآورد که خود موجب هضم بهتر غذا میشود چرا که خنده و شادی موجب تحریک بیشتر رودهها شده و دفع مواد زائد را تسهیل میشود.
تسنیم