شفا آنلاين-در مورد شويندههاي صابوني تبليغات اغواکنندهاي وجود دارد که باعث ميشود افراد زيادي براي خريد صابون خاصي راغب شوند اما شوينده بايد متناسب نوع پوست فرد انتخاب شود.
به گزارش شفا آنلاين،دکتر محمدعلي نيلفروشزاده، رئيس مرکز تحقيقات پوست و سلولهاي بنيادي گفت:در اين زمينه پرسشهاي متعددي در ميان مردم وجود دارد که به 3 نمونه از رايجترين آنها اشاره ميکنم:
1) صابونهاي گياهي موثرند؟
ترکيبهايي که در اين صابونها وجود دارند، واقعا گياهي است اما با چند ثانيه شستن صورت، ميزان تماسي که پوست با ترکيبهاي گياهي دارد به حدي نيست که خواص درماني داشته باشد. به هر حال با پوست برخي افراد ترکيبهايي مانند عسل، شير، آلوئهورا يا بابونه با سازگارتر است اما ممکن است همين صابونها براي پوست ديگري مشکلساز شوند، بنابراين بايد صابوني را انتخاب کنيم که با پوستمان سازگار است. در ضمن اگر پوست خشکي داريم، در فصل سرد سال بايد کمتر از صابون و مواد شوينده استفاده کنيم و شستشوي پوست با صابون را به يک بار در روز کاهش دهيم يا از صابونهاي خنثي استفاده کنيم.
2) صابون براي شستشوي پوست کودکان مناسب است؟
برخي مادرها به خيال اينکه صابونهاي مايع از صابونهاي جامد بهترند، پوست فرزندشان را با اين مواد ميشويند در حالي که صابونهاي مايع فقط بهداشتيتر از صابونهاي جامدند و ميتوانند پوست را خشک کنند. براي کودکاني که پوستهاي خشک و حساسي دارند، فقط بايد از شويندههاي مخصوص بدن کودکان استفاده کرد.
3) صابون معطر بخريم يا نخريم؟
اسانس اين نوع صابونها، افرادي که تمايل دارند بدن خوشبوتري داشته باشند، به خريد آنها ترغيب ميکند اما در افرادي که پوست حساسي دارند و احتمال اگزما و آلرژي در آنها بالاست يا زمينه آن را دارند، استفاده از صابون عطري توصيه نميشود. از طرفي، اسانس اين نوع صابونها ماندگار نيست و بهتر است از صابونهاي بدونبو و اسانس استفاده کنيد اما در صورت تمايل به استفاده، حتما قبلا آن را تست کنيد و اگر علائمي مانند خشکي، قرمزي و التهاب و خارش ظاهر شد، مصرف آن را کنار بگذاريد.
سلامت