دکتر محمد اسلامی معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس در گفتگوی اختصاصی با شفاآنلاین درباره عوارض بالارفتن سن ازدواج روی باروری اظهار کرد: تمابل به فرزندآوری در زوج ها قبل از ازدواج بیش از دو فرزند است اما زمانی که افراد دیر ازدواج می کنند و همچنین تولد فرزند اول خود را نیز به تاخیر می اندازند دیگر نمی توانند به میزانی که می خواستند صاحب فرزند شوند.
وی ادامه داد: همچنین زمانی که سن افراد بالاتر می رود حوصله آنها نیز به مراتب کمتر می شود و با بالا رفتن سن نیز بیماری در افراد بیشتر خود را نشان میدهد و تمام اینها باعث فاصله گرفتن افراد از یکدیگر می شود.
دکتر اسلامی ،سن مناسب ازدواج را اوایل دهه سوم زندگی دانست و تاکید کرد: افراد باید در سن مناسب یعنی در اولین سالهای بیست سالگی و یا حتی در 19 سالگی نیز ازدواج کنند و فرصت های لازم را برای رسیدن به خواسته های خود فراهم کنند.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس همچنین درباره عوارض فرزند آوری در سن بالا خاطرنشان کرد: بیماری ها در سن بالا بیشتر خود را نشان می دهند و چون این خانم ها هستند که باید بارداری را تحمل کنند در سن بالا بیشتر آسیب پذیر می شوند.
وی همچنین اضافه کرد: داشتن استرس و اضطراب که در سن بالا بیشتر است نیز برروی کودک تاثیر بدی می گذارد.
دکتر اسلامی ادامه داد: به هر میزان که پدر و مادر بتوانند خود را در فضای فرزندان قرار دهند بالطبع تربیت بهتری هم خواهند داشت و به همین ترتیب هرچقدر که فاصله سنی بین والدین با فرزندانشان بیشتر باشد این امکان کمتر خواهد شد.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس در پاسخ به این سوال که علت کاهش اعتماد به نفس در جوانان برای ازدواج چیست؟ گفت: یکی از مهمترین عوامل کاهش اعتماد به نفس در جوانان برای ازدواج، بالارفتن سطح توقعات و نداشتن مسکن، شغل و ماشین است.
وی ادامه داد: افراد با خود می گویند برای ازدواج باید مسکن، ماشین و شغل مناسب داشته باشم و باید بتوانم حداقل سالی دو بار به مسافرت های خارج از کشور برویم .یا اینکه بتوانیم فرزندمان را در بهترین مدرسه ثبت نام کنیم و افراد همه اینها را همان روز اول می خواهند. و این یکی از مهمترین عواملی هستند که باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد می شوند و ازدواج آنها را به تعویق می اندازند.