کد خبر: ۴۷۹۶۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۲۵ دی ۱۳۹۳ - 2015January 15
شفا آنلاين-رییس انجمن آترواسکلروز ایران با تاکید بر اینکه کشور ایران مجهز به آخرین وسیله‌های پزشکی برای درمان بیماران نارسایی قلبی است، گفت: با افتخار می‌توان گفت که کشور ما با حمایت‌های وزارت بهداشت و درمان و به واسطه گروه پزشکی، متخصصین قلب، جراحان و پزشکان داخلی قلب مجهز به آخرین وسیله‌های پزشکی برای درمان بیماران قلبی است.

به گزارش شفا آنلاين، دکتر مسعود قاسمی نارسایی قلبی را به معنی کاهش شدید عملکرد قلب دانست و گفت: در این حالت قدرت انقباض یا انبساط قلب کم می‌شود و نمی‌تواند خون را به مقدار کافی پمپاژ کند. چون قلب نقش مهمی در گردش خون دارد، نارسایی قلبی باعث بروز اختلال در گردش خون بیماران قلبی می‌شود.

این فلوشیپ فوق تخصصی آنژیوپلاستی بیماری فشار خون مزمن و سکته‌های مکرر را شایع‌ترین علت بیماری نارسایی قلبی دانست و بیان کرد: کشیدن سیگار، مصرف الکل، انجام فعالیت‌های سنگین، استرس و مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروییدی خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد.

وی با بیان این مطلب که بیماری نارسایی قلبی طیف وسیعی دارد و ممکن است بدون تظاهرات بالینی در بیماران ایجاد شود، افزود: این بیماری در افراد مسن‌تر به دلیل آنکه شانس سکته قلبی در آنها بیشتر است، بیمارانی که دارای یک نقص مادرزادی یا اکتسابی در ساختمان یا عملکرد قلب دارند و همچنین در بزرگسالان که فشار خون، پرکاری تیروئید، بیماری مزمن ریوی، انسداد عروق کرونر و نارسایی کلیه دارند بروز می‌کند.

این متخصص قلب و عروق با اشاره به این مطلب که آمار ابتلا به نارسایی قلبی در بین زنان و مردان خیلی متفاوت نیست، خاطرنشان کرد: به طور کلی میزان آمار ابتلا به نارسایی قلبی در مردان بیشتر ولی در زنان با شیوع کمتر اما با خطر بیشتر بروز می‌کند.

قاسمی کاهش کیفیت زندگی و امید به زندگی را جزو عمده‌ترین عوارض بیماری نارسایی قلب دانست و ادامه داد: خستگی زودرس، تنگی نفس در زمان فعالیت، کاهش انرژی و اشتها از دیگر عوارض مبتلایان به بیماری نارسایی قلبی هستند.

وی افزود: در موارد شدیدتر بیماری احساس تنگی نفس در زمان استراحت، تورم ناحیه ساق و مچ پا، سرگیجه، تپش قلب، ضربان نامنظم قلب و سرفه‌های خشک مکرر همراه با خلط خونی است که منجر به بستری شدن بیمار می شود.

رییس انجمن آترواسکلروز ایران غربالگری را در کاهش و کنترل بیماری نارسایی قلبی بسیار مهم و موثر دانست و اظهار کرد: پزشکان موظف هستند به دلیل کاهش مرگ و میر در بیماران قلبی به غربالگری و درمان بیمارانی که فشار خون، بیماری عروق کرونری، دیابت، کم خونی و اختلالات تنفسی در خواب دارند بپردازند تا بتوانیم به این وسیله باعث کاهش و کنترل این بیماری در جامعه شویم.

قاسمی رعایت قند خون، قطع سیگار و انجام ورزش را در کنترل این بیماری بسیار موثر دانست و در پایان بیان کرد: رعایت رژیم غذایی مانند کاهش دریافت نمک، پرهیز از مصرف چیپس، سیب زمینی، سوپ، غذاهای کنسرو شده، گوشت و ماهی نمک سود می‌تواند راهکاری مناسب در جهت کاهش ابتلا به این بیماری باشد.




ایسنا




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: