کد خبر: ۴۷۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۵ - ۲۱ دی ۱۳۹۳ - 2015January 11
»
شفاآنلاین-سازمان بهداشت کانادا توصیه می‌کند که بعد از 6 ماهگی، پروتئین را در برنامه غذایی کودکان جای دهیم چرا که مطالعات نشان داده است بدن کودکان در این سن به آهن نیاز دارد و باید آن را تامین کرد.
به گزارش شفا آنلاین،بسیار اهمیت دارد که یک ماده غذایی جدید را به تنهایی به کودک بدهیم و آن را با مواد غذایی دیگر مخلوط نکنیم؛ همچنین مواد غذایی مغذی و متنوع را در برنامه غذایی کودکمان قرار دهیم. چند روز طول می‌کشد که یک کودک به طعم غذای جدید علاقه پیدا کند. هرگز او را مجبور نکنید غذای خاصی را بخورد؛ این کار بیش از اینکه کمک کننده باشد، آسیب زننده است. به شما توصیه می‌کنیم قبل از اینکه ماده غذایی جدیدی را به برنامه غذایی کودک اضافه نمایید، حداقل 3 روز صبر کنید. در این صورت اگر واکنشی حساسیت زا در کودکتان مشاهده کردید می‌توانید به راحتی علت آن را بفهمید.یک قانون طلایی: در سال اول زندگی کودک، شیر مادر نسبت به تمام مواد غذایی دیگر در اولویت قرار دارد و غذاهای دیگر نباید اشتهای کودک را نسبت به خوردن شیر کاهش دهند. او باید تا 9 ماهگی حداقل روزانه 750 میلی لیتر و تا 2 سالگی 600 میلی لیتر شیر بنوشد. حداقل تا 7 ماهگی (قبل از مصرف غذای جامد) اول به او شیر بدهید! کودک بعد از 7 ماهگی، قبل از نوشیدن شیر نیز، می‌تواند غذای کمکی بخورد (به شرطی که اشتهایش تحت تاثیر قرار نگیرد).هشدار: باید بدانید وقتی که در مایکروویو، غذایی مثل پوره را گرم می‌کنید، تمام قسمت‌های آن به یک اندازه گرم نمی‌شود و ممکن است قسمتی از غذا بسیار داغ و قسمت دیگر آن خنک باشد. در نتیجه باید قبل از خارج کردن غذا از مایکروویو، چند بار آن را هم بزنید و قبل از اینکه غذا را به کودک بدهید، دمای آن را با پشت یا قسمت داخلی مچ دستتان بررسی کنید.
 
حبوبات، منابعی بسیار خوب برای پروتئین و جایگزینی مناسب برای گوشت‌هاست. از همان سنی که می‌توان تغذیه با گوشت را در کودکان آغاز کرد، به کودکان حبوبات بدهید. کودک شما می‌تواند عدس، لوبیا و نخود بخورد. آنها را به خوبی بپزید و به شکل پوره درآورید. عدس قرمز را راحت‌تر می‌توان پوره کرد. در هر وعده می‌توانید تقریبا 30 تا 60 میلی لیتر (معادل 2 تا 4 قاشق غذاخوری) از پوره این مواد غذایی بسیار خوشمزه را به کودکتان بدهید.
 
 
 
بر اساس گزارش سازمان بهداشت کانادا مواد غذایی زیر عامل اکثر حساسیت‌های غذایی جدی می‌باشند: 
بادام زمینی، گندم، غذاهای دریایی (ماهی، میگو و...)، شیر، گردو، تخم‌مرغ، سویا و خردل. با توجه به تحقیقات جدید، شواهد روشنی مبنی بر اینکه شروع دیرتر مصرف مواد غذایی حساسیت‌زا در کودکان، باعث مصونیت از حساسیت‌های غذایی می‌شود، وجود ندارد. در نتیجه دیگر توصیه نمی‌شود بعد از 6 ماهگی مصرف این مواد غذایی را به تاخیر بیندازید، حتی برای کودکانی که بیشتر مستعد ابتلا به این حساسیت‌ها می‌باشند (پدر، مادر، خواهر یا برادر آنها به این بیماری مبتلا هستند). در این مورد بهتر است از یک پزشک متخصص برای مقابله بهتر با حساسیت‌های احتمالی کمک بگیرید. به همین دلیل است که کارشناسان توصیه می‌کنند غذاهای جدید را به تنهایی به کودکان بدهیم و تا شروع غذای جدید بعدی 3 روز یا بیشتر منتظر بمانیم؛ در این صورت با مشاهده حساسیت، عامل آن به راحتی قابل شناسایی می‌باشد.
 
 
یکی از غذاهای کمکی خیلی مفید برای کودکان، ماهی است. ماهی‌ها منابعی بسیار خوب برای اسیدهای چرب امگا 3 بوده که برای سلامتی بسیار مفید هستند.
 
 
تخم‌مرغ، منبعی بسیار عالی از پروتئین است. زرده تخم‌مرغ سرشار از آهن نیز می‌باشد؛ بهتر است تغذیه کودک با تخم‌مرغ را با قطعات کوچک زرده آن آغاز کنید. برای اینکه زرده و سفیده تخم‌مرغ به راحتی از هم جدا شوند، آن را کاملا بپزید. زرده را به کمک یک چنگال کاملا له کنید و با شیر یا آب به صورت پوره درآورید. با 5 میلی لیتر (معادل 1 قاشق چایخوری) شروع کنید و به تدریج این میزان را تا 3 زرده در هفته افزایش دهید. 
 
با 3 تا 5 میلی لیتر - معادل یک‌دوم تا 1 قاشق چایخوری- شروع کنید (بهتر است در وعده ناهار باشد). به تدریج به این میزان بیفزایید طوری که در پایان 1 سالگی به 60 تا 90 میلی لیتر در روز (معادل 4 تا 6 قاشق غذاخوری) برسد. این میزان قابل تغییر است و رابطه مستقیم با اشتهای کودکتان دارد.
 
 
کودکتان می‌تواند گوشت بره، گوساله، بوقلمون و مرغ بخورد. قبل از 9 ماهگی بهتر است گوشت را به صورت پوره درآورده سپس به او بدهید چرا که جویدن این مواد غذایی برایش دشوار است. بعد از این سن می‌توانید گوشت را بسیار ریز چرخ کرده یا به صورت قطعات کوچک استفاده کنید. از مصرف گوشت‌های پرادویه، سوسیس و کالباس خودداری کنید. این مواد غذایی، بیش از حد چرب، شور و پرادویه می‌باشند و حاوی نیترات هستند که برای کودکان بسیار مضر است.
آرمان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: