ارده چیست؟
ارده نام نوعی غذاست که از کنجد کوبیده شده به دست میآید. در حقیقت ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و بهعبارتی صددرصد طبیعی است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است. در واقع مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده بریان و نرم کوبیده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد.
خواص بیشمار ارده
برای اینکه به خواص ارده و شیره اشاره کنیم در ابتدا بهتر است خواص ماده اصلی تشکیل دهنده ارده یعنی همان کنجد به طور مختصر بگوییم.
کنجد منبع غنی از پروتئین است و ارزش غذایی بالایی دارد. هر قاشق غذاخوری کنجد تأمین کننده 14 درصد از نیاز روزانه به کلسیم بدن است؛ مصرف 50 گرم از کنجد، 25 درصد از نیاز روزانه به اسید فولیک را بر طرف میکند.
دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار میآید.
این دانه منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که مبتلا به کمخونی فقر آهن هستند میتواند بسیار مۆثر باشد.
افرادی که شیر دوست ندارند و یا به هر دلیل مصرف شیر به مزاجشان سازگار نیست میتوانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار میآید، استفاده کنند.
گفتنی است خاصیت اصلی انواع شیره و ارده، انرژیزا بودن آنهاست و برای فصل زمستان كه بدن به انرژی بیشتری برای گرم كردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب میشوند.
دانه ی کنجد متفق القول اید که مغذی و نرم کننده است . برای نرم کردن سینه مفید است و ملین و مسهل است .
از كنجد و ارده در درمان اختلالات كبد و كلیه استفاده میشود و برای درمان استخواندرد و درد مفاصل هم مفید است.
به دلیل تحرك بالای كودكان، مصرف ارده و حلواارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظهشان هم میشود.
شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب»و «ث» دارد و در ضمن ضدنفخ هم هست.
مدر قاعده آور است .
دانه های سیاه کنجد از نظر خواص ترجیح داده می شود و در کشورهای زیادی این دانه ها به عنوان پاد زهر مورد توجه است و به علاوه برای معالجه ی بی حسی ، کرختی ، فلج ، یبوست و کاهش فشار خون بالا تجویز می شود .
همچنین شیره در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیرمفید بدن میشود و كارشناسان تغذیه آن را پاككننده بقایای غذاها در روده و معده میدانند. البته شیره انگور محرك اعمال كبدی هم هست و به خونسازی نیز كمك میكند.
شیره و ارده ، هر دو تسكیندهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
در تركیب غذایی خرما، فسفر و آهن وجود دارد كه مصرف شیره خرما در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد كمخونی در افراد میشود.
شیره و ارده هر دو طبیعت گرم دارند و مصرف آن برای گرممزاجها موجب غلیظ شدن صفرایشان میشود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است كه راه درمانش هم خوردن میوههای تازه با طبیعت سرد است.
باید گفت که ارده و روغن کنجد سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشدهاند که اگر در معرض هوای گرم و نور قرار بگیرند، چربیهایشان اکسید شده و روغن به اصطلاح فاسد میشود بنابراین کنجد و فرآوردههای تهیهشده از آن باید در جای خشک، خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود.
ارده نرم کننده ی سفتی ها و ورم ها ی سفت داخلی است و دمل ها زرا نیز نرم می کند و مسکن درد ان است هم چنین ضماد و مالیدن ان نیز همین خواص را دارد .
هم چنین برای رفع بیماری ها ی رحم توصیه می شود .
همچنین برایرفع بیماری های رحم توصیه می شو . روغن دانه های کنجد جانشین برتری برای روغن زیتون است و به عنوان ظرف برای تهیه پمادها ، ماده مفیدی است و برای این کار باید سر را با آن مالش داد .
برگهای کنجد لعاب زا می باشد و نرم کننده و محلل است دم کرده ن برای ردشد موی سر نافع است دم کرده گیاه کامل مدر است.
طبی کنجد وارده کنجد ذکر میشد. متشکرم.
افشار
بهتراست مصرف نشود ویاکم مصرف شود