کد خبر: ۴۶۸۶
تاریخ انتشار: ۰۱:۴۳ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۲ - 2013July 26
شفا آنلاين -هر سال با شروع ماه مبارک رمضان بازار زولبيا و باميه داغ شده و مصرف آن زياد مي‌شود البته اين سنت از سال‌هاي دور بين ايراني‌ها مرسوم بوده و جزو معدود عاداتي است که همچنان با همان قوت ادامه دارد.
به گزارش شفا آنلاين ؛ مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: برنامه‌ریزی برای یک تغذیه صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا هم بتوان با جلوگیری از پرخوری و بدخوری ، اصل پرهیز را رعایت کرد و هم با تقسیم انرژی و کالری مورد نیاز از زیان‌های کمبود غذایی در امان بود. مهندس نعمت الله معروفی افزود: زولبيا و باميه که اغلب در سفره‌هاي افطار جايگاه ويژه‌اي دارد، در کنار طعم خوب و شيريني که داشته ، اما براي سلامتی مضر است. وی بیان داشت: مصرف زولبيا و باميه به معناي مصرف قند با حجم زياد بوده ، که همه مي‌دانند مصرف بالاي قند چه مضراتي براي سلامتي  داشته و موجب سيري زودرس مي‌شود. به همين دليل فرد نمي‌تواند ديگر مواد مورد نياز بدن خود را تامين کند زيرا سير شده و تمايل به خوردن غذا نخواهد داشت. وی تصریح کرد: چربي موجود در اين ماده نيز زياد است و همين موضوع سبب کندي تخليه معده مي‌شود که براي سلامتي مضر است. معروفی اضافه کرد: بعضي از زولبیا و بامیه‌ها به صورت غیراستاندارد و غیربهداشتی تهیه می‌شوند و در تهیه آنها از روغن‌های مانده و فاسد و همچنین مواد اولیه رو به فساد استفاده می‌شود، كه بسيار خطر ناك است ما مي توانيم به هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنیم، هر چه زولبیا و بامیه قهوه‌ای‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست، بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده و در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است سعي كنيم  زولبیا و بامیه را از شیرینی فروشی‌های مطمئن تهیه کنند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: