کد خبر: ۴۵۵۵۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۰ - ۰۶ دی ۱۳۹۳ - 2014December 27
شفاآنلاين :درحالیکه آمارها حاکی از وجود حدود 400 کمپ غیرمجاز ترک اعتیاد در کشور است، وزارت بهداشت به دلیل اینکه مجوز آنها توسط سازمان بهزیستی صادر شده از نظارت بر آنها شانه خالی می کند و سازمان بهزیستی نیز وظیفه برخورد با آنها را مربوط به خود نمی داند.

مسوولیت رسیدگی به تخلف 400 کمپ ترک اعتیاد غیرمجاز با کیست؟ / وزارت بهداشت: از ما مجوز نگرفته اند / بهزیستی: بر عهده ما نیستبه گزارش شفاآنلاين از خبرگزاری دانا، توهین، ضرب و شتم، استخر آب سرد، به زنجیر بستن بیمار، کتک درمانی و سگ درمانی از روش های غیر علمی درمان اعتیاد در تعدادی از کمپ های بدون مجوز است که این روزها اخبار آن به گوش ها می رسد تا جاییکه در بعضی موارد اینگونه اقدامات به مرگ معتاد مراجعه کننده برای ترک نیز منتهی شد است.

مهمتر از آن، گرچه بارها و بارها گزارش این رفتارها به اطلاع مسوولان مربوطه رسیده، اما تاکنون هیچ واکنش صریح و قاطعی در این رابطه انجام نشده است. با این وجود و در حالی که مسوولان مربوطه بارها گفتند با این افراد و کمپ های غیرقانونی برخورد می کنیم اما تا به حال هیچ برخوردی در این زمینه صورت نگرفته است.

مسوولیت رسیدگی به تخلف کمپ های غیرمجاز با کیست؟
البته، مسوولان سازمان بهزیستی در پاسخ به این انتقادات معتقدند: مشکل کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز به ما مربوط نیست. مسوولان وزارت بهداشت نیز ادعا می کنند چون هیچ مجوزی از سوی وزارت بهداشت به این افراد داده نشده است، نمی توانیم هیچ برخوردی با این افراد داشته باشیم.

این در حالیست که، مسوولیت دادن مجوز به این کمپ ها و نظارت بر آنها بر عهده سازمان بهزیستی است. همایون هاشمی رییس سازمان بهزیستی ضمن تاکید این مطلب که، تخلفات کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز در حوزه کاری سازمان بهزیستی نیست، خبرنگار خبرگزاری دانا (داناخبر)، گفت: زمانی که سازمان را تحویل گرفتم در حوزه اعتیاد کمتر از 200 کمپ استاندارد در کشور داشتیم و در حال حاضر، این رقم به 808 کمپ استاندارد رسیده است و این یعنی دیگر هر معتادی اگر بخواهد ترک کند، پشت نوبت ترک نمی ماند و به راحتی می تواند در این مراکز استاندارد که زیر نظر سازمان مجوز گرفته و فعالیت می کنند، پذیرش شود. بنابراین، خود افراد باید ضمن شناسایی مراکز مجاز این کار با هوشیاری بیمار خود را به مراکز مربوطه بسپارند.



وی افزود: متاسفانه در حال حاضر تعداد زیادی کمپ ترک اعتیاد بدون مجوز وجود دارد که وظیفه برخورد با آنها بر عهده بهزیستی نیست و دراین خصوص خلاء قانونی وجود دارد زیرا ما نیز نمی خواهیم این مراکز غیر قانونی و بدون استفاده از استانداردهای لازم در کشور فعالیت کنند اما، در مجموع باز هم کارشناسان ما با مراجعه به این مراکز از آنها می خواهند که نسبت به مراجعه به سازمان و تقاضای صدور مجوز قانونی اقدام کنند.

فعالیت 400 کمپ غیرمجاز
بر اساس گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر، بیش از یک هزار کمپ ترک اعتیاد در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد حدود 400 کمپ غیرمجاز است. این یعنی، در حال حاضر حدود 300 الی 400 کمپ ترک اعتیاد با انجام روش‌های غیر اصولی، بدون نصب تابلو و به صورت غیرمجاز در کشور فعالیت می‌کنند.

این کمپ‌ها روش‌هایی مانند زنجیر کردن و به اجبار نگه داشتن بیمار معتاد، استفاده از خشونت، عرضه داروهای غیرمجاز و در اختیار گذاشتن داروهای شبه مورفین به بیماران برای درمان را انجام می‌دهند.

از این رو، به نظر می رسد در نظر گرفتن متولی برای برخورد با این مراکز از مهمترین اموری باشد که مسوولان مربوطه باید مد نظر قرار دهند.

برای قضاوت درباره عملکرد کمپ های ترک الکل زود است
هاشمی همچنین، در رابطه با موضوع فعالیت کمپ های ترک الکل که چندی پیش از سوی سازمان بهزیستی مطرح شد، گفت: موضوع اعتیاد به الکل واقعیتی است که متاسفانه در جامعه ما وجود دارد، اما هنوز این آمار آنقدر بالا نیست که بخواهیم به عنوان یک آسیب جدی به آن نگاه کنیم. اما، در هر حال با توجه به اینکه این معضل در کشورمان وجود دارد باید در راستای کنترل آن تلاش کنیم.

وی تاکید کرد: از این رو بر آن شدیم مراکزی را برای درمان این آسیب اجتماعی در نظر بگیریم. سال گذشته سازمان بهزیستی دو مرکز یکی برای بانوان و دیگری برای آقایان را راه اندازی کرد که قالب تخصصی داشته و در حال حاضر هم مشغول به فعالیت هستند.

رییس سازمان بهزیستی در رابطه با اخباری که در رابطه با تخلف در کمپ های ترک الکل شنیده می شود نیز، گفت: هنوز به مرحله خروجی فعالیت این کمپ ها نرسیدیم و هنوز گزارش عملکرد آنها به دست من نرسیده است. بعد از اینکه عملکرد آنها را بررسی کنیم در صورتی که فعالیت آنها نیاز به بازنگری داشته باشد حتما این کار را انجام خواهیم داد. فعالیت این کمپ های مذکور در حال حاضر به صورت پایلوت بوده و زود است که بخواهیم در رابطه با نحوه عملکرد آنها قضاوت کنیم.

وی تصریح کرد: جریان بازرسی یک جریان مستمر است و هر جا توسعه ای صورت گرفته در کنارش واحدهای بازرسی و کنترل هم بوده است. در سازمان بهزیستی هم سه سطح بازرسی در رابطه با کمپ های ترک اعتیاد و ترک الکل صورت می گیرد. علاوه بر این باز هم از مردم استدعا دارم در صورت مشاهده تخلف به پایگاه های سازمان بهزیستی مراجعه کرده و گزارش کنند و مطمئن باشند با این مراکز غیرمجاز برخورد خواهد شد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مهدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۸
0
0
برادرم به اختیار خودش در کمپ پ-ه ..... تهران بستری شد وانه مبلغ ۱میلیون تومان از ما گرفتن برای مدت ۲۸ روز ولی نگهبان کمپ به علت مشکلات با مدیر کمپ تمام بیماران را از کمپ خارج کرده وبرادر من با یک لباس زیر وزیرشلواری ودمپایی ۲روز در خیابانها سر گردان بود تا یک انسان مسلمان به او کمک میکند وهزینه برگشتن به خانه را میدهد .الان برادر به علت سرمازدگی شدی بیمار است ومسعول کمپ هم زیر بار عودت مبلغ نمی رود .مسعول کمپ اقای ج.من به این نتیجه رسیدم که خود کمپ با نقشه معتادان را بعد چند روز فراری می دهد تا پول خانواده ها رو بالا بکشد
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: