کد خبر: ۴۴۳۲۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۳ - ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 17
شفاآنلاین-بیش از 11 میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج داریم که بخش قابل توجهی از آنها در حال پشت سر گذاشتن سنین مناسب ازدواج و باروری هستند." این اخرین اظهارات مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده، مدارس، وزارت بهداشت در خصوص ازدواج و فرزند آوری در کشور است. محمداسماعیل مطلق همچنین در اماری تازه اعلام کرد...
به گزارش شفا آنلاین،"بیش از 11 میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج داریم که بخش قابل توجهی از آنها در حال پشت سر گذاشتن سنین مناسب ازدواج و باروری هستند." این اخرین اظهارات مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده، مدارس، وزارت بهداشت در خصوص ازدواج و فرزند آوری در کشور است.

محمداسماعیل مطلق همچنین در اماری تازه اعلام کرد: سالانه 440 هزار فرصت فرزندآوری در کشور از دست می‌رود.از این تعداد 410 هزار فرصت فرزندآوری در زنان ازدواج نکرده، 10‌هزار فرصت فرزندآوری براساس فوت همسر و 20هزار فرصت فرزندآوری نیز بر اثر طلاق از دست می‌رود.
این سخنان اما در حالی است که هشدارها درباره کاهش نرخ باروری در کشور هر روز جدی تر از قبل دنبال می شود.

اوایل آبان ماه سال گذشته بود که  مقام معظم رهبری نیزدر پی سلسله هشدارهای جمعیتی دوباره در باره کم شدن جمعیت جوان هشدار دادند و با اشاره به اهمیت موضوع جمعیّت و ضرورت فرهنگ سازی برای اقناع نخبگان در ارتباط با نیاز کشور به افزایش جمعیت، فرمودند: مسئله ی نمای جوان برای کشور یک مسئله ی اساسی، مهم و تعیین کننده است و کشورهایی که در دنیا دچار پیری جمعیت شده اند به دشواری راه علاجی برای  مشکلات ناشی از آن یافته اند که لازم است برای حل این مشکل کار علمی، عمیق و اساسی صورت پذیرد.

این توصیه ها و هشدارها اما در حالی بود که رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به نرخ باروری 8/1 درصدی در کشور، اعلام کرد: اگر این روند ادامه یابد در 20 سال آینده جمعیت کشور به 90 میلیون نفر و نرخ رشد جمعیت به صفر می‌رسد.

در این میان اما آمارها از سقط جنین نیز نگران کننده است تا جایی که به تازگی، معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده: 220هزار سقط جنین غیرقانونی در سال 1391 به ثبت رسیده که این موضوع به بررسی نیاز دارد.

 علی‌اکبر سیار درعین حال بر ضرورت اجرای برنامه‌های باروری سالم تاکید کرده: خدمات باروری سالم برای گروه‌های مختلف سنی باید تداوم یابد چرا که دوسوم زنان پس از 30 سالگی به فرزندآوری تمایلی ندارند و پس از سن مشخصی نیز به کنترل بارداری تمایل دارند.

در هر حال نکته اینجاست که مطابق بررسی‌های انجام‌شده حدود 28 درصد کاهش موالید در کشور ناشی از افزایش میانگین سن ازدواج است، چرا که  با افزایش سن ازدواج ، از آنجایی که دوره‌ تولیدمثل محدود است،  وقتی افراد دیرتر ازدواج کنند، شمار سال‌هایی که در معرض فرزندآوری قرارمی گیرند و شمار نهایی فرزندانی که یک زوج می توانند تا پایان دوره‌ی فرزندآوری به دنیا بیاورند، محدودتر می شود.

از سوی دیگر تغییر سبک زندگی ها و ظهور ماهواره و اینترنت نیز باعث می شود زوج های جوان تمایلی به فرزند آوری نداشته باشند و یا به تک فرزندی قناعت کنند.

از سوی دیگر مشکلات اقتصادی بر کاهش ازدواج و افزایش طلاق دامن زده تا جایی که به گفته معاون فنی دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت ،  براساس اطلاعات به دست آمده، در سال گذشته(1392) در هر ساعت 18 طلاق در کشور اتفاق افتاده است.

با این تفاسیر، با توجه  به این آمار، پیر شدن جمعیت ایرن در سال های آینده دور از دسترس نیست مگر این که هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ فرهنگی تحولی جدی ایجاد شود .
شفاف
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: