کد خبر: ۴۳۱۶۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۹ - ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 07
شفاآنلاین-یک چشم‌پزشک بازگشت مژه‌ها به داخل چشم و خراش قرنیه را نتیجه درمان نشدن تراخم عنوان کرد.

به گزارش شفا آنلاین،هرمز شمس، چشم‌پزشک، تراخم را نوعی عفونت مزمن چشم دانست که نخست ملتحمه یعنی غشای نازکی که بخش داخلی پلک را می پوشاند و سپس بخش تحتانی سفیدی چشم را مبتلا می‌کند و پس از آن عفونت به دیگر بافتهای پلک و قرنیه سرایت می‌کند.

وی تصریح کرد: عامل ایجاد تراخم باکتری ریزی به نام کلامیدیا تراکوماتیس است که تا زمان کشف آنتی بیوتیک‌ها، عامل اصلی کوری بود و بیماری خطرناکی به شمار می‌رفت.

شمس افزود: ابتلا به تراخم و درمان آن ایمنی دائمی در فرد ایجاد نمی‌کند و امکان عود مجدد وجود دارد و بیشترین شیوع نیز در کودکان دیده می‌شود که معمولاً کم عارضه است اما در بزرگسالان معمولاً حاد بوده و عوارضی در پی دارد.

این چشم‌پزشک با اشاره به شیوع بیشتر تراخم در زنان در قیاس با مردان گفت: این بیماری در صورت درمان نشدن عامل از بین رفتن بینایی فرد می‌شود.

وی دست آلوده، آب آلوده، حوله و گرد و غبار را از روش‌های انتقال این بیماری عنوان و تصریح کرد: انتقال این بیماری با تماس مستقیم صورت می گیرد، بنابراین تماس کودکان، والدین و اعضای خانواده به راحتی موجب انتقال بیماری خواهد شد.

شمس افزود: درد و ورم پلک ها، ترشح، اشک ریزش، ترس از نور، پرخونی چشم و تاری دید از علائم اولیه بیماری تراخم هستند و تمام این نشانه‌ها در قسمت بالایی ملتحمه و قرنیه شدیدتر از بخش پایینی هستند.

این چشم پزشک گفت: برای پیشگیری از ابتلا به تراخم باید بهداشت فردی را رعایت کرد و در مواقعی که به دلیل گرد و غبار و آلودگی، مخاط چشم تحریک و سبب ایجاد ترشح می‌شود، می‌توان ابتدا با چای دم‌کرده و صاف شده چند بار چشم را شست و شو داد تا گرد و غبار از چشم خارج شود و در صورت حل نشدن مشکل باید به چشم پزشک مراجعه کرد.

وی عوارض تراخم در صورت درمان نشدن را برگشتن مژه‌ها به سمت داخل چشم، خراش قرنیه و در نهایت کدر شدن آن و در آخر نابینایی دانست.

فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: