کد خبر: ۴۳۰۵۰
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۲ - ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 06
شفاآنلاین-یک متخصص گوش، حلق و بینی مصرف برخی داروها مثل آنتی بیوتیک، بی تحرکی، چاقی و سیگار را از عوامل ضعف سیستم شنوایی برشمرد.

به گزارش شفا آنلاین،ابراهیم رزم‌پا متخصص گوش، حلق و بینی اظهار کرد: سیستم شنوایی علاوه بر مزیت شنوایی به انسان در راه رفتن و ایستادن و نشستن تعادل می‌دهد اما برای مراقبت بیشتر از این حس علاوه بر محافظت مقابل صداهای زیاد باید اقدامات دیگری نیز انجام دهیم تا سیستم شنوایی مناسب و کارایی داشته باشیم.

وی افزود: ژنتیک و عوامل محیطی مانند صداها علت اصلی کاهش شنوایی در افراد هستنند، اما روش هایی برای پیشگیری از افت شنوایی و حتی تقویت آن وجود دارد که به کار بستن آن‌ها بسیار کاراست.

رزم‌پا تصریح کرد: بیشتر مشکلات شنوایی زمانی شروع می‌شوند که سلول‌های مویی موجود در حلزون گوش یا گوش داخلی خوب کار نکنند یا بمیرند بنابراین باید به خاطر داشت که افزایش خونرسانی به گوش داخلی و از بین بردن التهاب‌های وجود در بدن از جمله مهمترین روش‌هایی هستند که با کمک آنها می توان شنوایی گوش‌ها را خوب نگه داشت.

این متخصص گوش، حلق و بینی خاطرنشان کرد: برای افزایش خونرسانی به گوش داخلی و از بین بردن التهاب باید درباره مصرف داروها حساس باشیم چرا که برخی داروها اتوتوکسیک هستند یعنی برای سلول‌های شنوایی کشنده‌اند و می‌توانند باعث کاهش شنوایی شوند بنابراین اگر مشکل شنوایی دارید به پزشک متخصص گوش مراجعه کرده و داروهای مصرف شده را به اطلاع وی برسانید.

وی گفت: این داروها شامل برخی داروهای ضد افسردگی، آنتی بیوتیک و ضدالتهاب غیر استروئیدی هستند و چنانچه علت افت شنوایی مصرف طولانی مدت این گونه داروها باشد باید نوع دیگری از داروها را جایگزین کرد چرا که بدون شک این تغییرات دارویی باعث بهتر شدن شنوایی خواهد شد.

رزم‌پا تصریح کرد: مطالعات اخیر نشان داده است پیاده روی 2 ساعت در روز توسط خانم ها خطر افت شنوایی در آنان را تا 15 درصد کاهش می‌دهد.

این متخصص گوش، حلق و بینی افزود: برخی مواد مغذی خاص جریان خون را افزایش می دهند و با افزایش التهاب در بدن و گوش ها مقابله می‌کنند که برای دریافت کافی این مواد مغذی مصرف مکمل‌ها با تجویز و نظارت پزشک می‌تواند کمک کننده باشد.

وی تأکید کرد: استرس نیز سلامت سیستم شنوایی را به شدت تشدید می‌کند. مطالعات نشان داده اند که ترکیبات شیمیایی به نام دینورفین‌ها با تحریک التهاب در مغز به استرس پاسخ می‌دهند که این التهاب نه تنها کاهش شنوایی را تشدید می کند، بلکه باعث اختلالات شنوایی مانند وزوز گوش نیز خواهد شد.

رزم‌پا افزود: چاقی و اضافه وزن نیز خطر افت شنوایی را افزایش می‌دهد چرا که عوامل مرتبط با اضافه وزن و چاقی مانند فشار خون بالا، به طور قابل توجهی جریان خون گوش داخلی را کم می کنند.

وی خاطرنشان کرد: سیگار نیز از دیگر عوامل آُسیب سیستم شنوایی است و نتایج مطالعه ای که بر روی تعداد بالایی از بالغین 48 تا 92 ساله انجام شد نشان داد که افراد سیگاری بیشتر از غیرسیگاری ها به اختلالات شنوایی و کاهش شنوایی مبتلا می شوند.

این متخصص گوش، حلق و بینی یادآور شد: خطرات سیگار فقط برای فرد سیگاری نیست بلکه تمام افرادی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در مواجهه با دود سیگار قرار دارند، یعنی اطرافیان فرد سیگاری نیز تحت تاثیر آسیب‌های سیگار قرار خواهند گرفت.

فارس
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: