کد خبر: ۴۱۶۹۵
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۸ - ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - 2014November 25
شفاآنلاین :اصول تغذیه‌ای و در پیش گرفتن سبک متفاوتی از زندگی در هر فصل سال، تعریف خاصی دارد. اگر به این اصول چهار فصل توجه خاص داشته باشیم همیشه جسمی سالم خواهیم داشت.
به گزارش شفاآنلاین ،یکی از فصل‌های مهم که با رعایت اصول درست تغذیه‌ای بیماری‌های فصلی را کاهش می‌دهد، دو فصل سرد سال است. از این رو با سردتر شدن هوا نیاز است تا تغییراتی در سبک زندگی ایجاد شود.

 رژیم زمستانه
در فصل زمستان برای داشتن جسمی سالم باید تغییرات اساسی در رژیم غذایی ایجاد کرد تا بتوان با تغذیه سالم و ورزش‌های منظم به سبک جدید زندگی دست یافت.
اغلب تحقیقاتی که در زمینه مواد غذایی و سبک زندگی سالم انجام شده است و براساس نگاه طب سنتی، طبع پاییزه سرد و خشک است و در فصل پاییز بیشتر باید غذاهای معتدل مصرف کرد. از این رو با ورود به فصل سرما و زمستان افراد باید مصرف مواد غذایی با طبع گرم را افزایش دهند و از سوی دیگر این مواد غذایی با طبع گرم را بیشتر باید سالمندان و افراد سالخورده مورد مصرف قرار دهند. زیرا با پا گذاشتن به دوره میانسالی مزاج افراد سالمند رو به سردی می‌رود و بیشتر باید غذاهایی مصرف شود که طبع‌شان گرم است. بنابراین مصرف غذاهای با طبع سرد در دوران جوانی باید مورد توجه باشد زیرا حرارت بدن در این دوره بیشتر از دوره میانسالی است و هر چه جوانان غذاهایی با طبع سرد مصرف کنند سرحال‌تر و با نشاط‌تر به‌نظر می‌رسند.

  باید و نبایدهای فصلی
با توجه به اینکه مزاج فصل سرد و زمستان بسیار سرد و خشک است و این مزاج باعث خشکی بدن می‌شود افراد باید در وعده‌های غذایی روزانه مقادیری گوشت را گنجانده تا علاوه بر افزایش گرمای بدن میزان خشکی بدن را کاهش دهند. یکی دیگر از مواردی که در طب سنتی در گذشته حائز اهمیت بوده و در زندگی شهری امروز نادیده گرفته می‌شود نوشیدن مایعات بویژه آب است. امروزه، در زندگی شهرنشینی میزان مایعات کاهش پیدا کرده است و آن دسته از افرادی که تمایل به نوشیدن آب دارند بیشتر آب سرد می‌نوشند در صورتی که نوشیدن آب سرد در فصل زمستان باعث افزایش بیماری‌های تنفسی شده و توصیه اکید می‌شود در این فصل مایعات خیلی سرد کمتر نوشیده شود.
یکی دیگر از توصیه‌های مهم این فصل حفظ انرژی بدن با فعالیت‌های بدنی است. از این رو ورزش مداوم و فعالیت‌های مستمر موجب کاهش سردی مزاج می‌شود و در این فصل افراد با داشتن فعالیت‌های مستمر کمتر به بیماری‌هایی چون سرماخوردگی و... مبتلا می‌شوند. تحقیقات و مطالعات فراوان در این زمینه نشان داده است هرچه میزان رطوبت بدن در این دو فصل بیشتر باشد، افراد زودتر مستعد انواع عفونت می‌شوند و به همین علت است که عفونت‌های گوش، حلق و سینوزیت در فصل سرما شایع‌تر است.

 ‌ دمنوش‌های گیاهی
یکی از مراقبت‌های فصلی بویژه در فصل زمستان به‌علت سرمای شدید و رطوبت بالای هوا استفاده از دمنوش‌های گیاهی مانند آویشن است.
همچنین دمنوش بابونه و گل‌گاوزبان در این دو فصل علاوه بر ایجاد احساس آرامش، بدن را در حالت آرامی قرار می‌دهد و قدرت سیستم ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.

 ‌ مصرف میوه‌های فصل
یکی از مفید‌ترین میوه‌هایی که در فصل پاییز طراوت لازم را در بدن فراهم می‌کند، مصرف میوه‌هایی چون «به» و «گلابی» است. این دو میوه پر انرژی در این فصل افراد را در برابر بیماری‌های فصلی مصون نگه می‌دارند.

 اصول غذایی درست
همان‌طور که ذکر شد طبع فصل سرد، خشک است و مواد غذایی را که باعث افزایش این سردی می‌شود، باید کمتر مصرف کرد. از جمله مواد غذایی که باعث خشکی و سردی در بدن می‌‌شود سیر است. از این‌رو باید در این فصل مصرف سیر را کاهش داد و از غذاهایی که حاوی ادویه هستند کمتر مصرف کرد. از سوی دیگر مصرف غذاهای پرنمک و حتی آب لیمو و سرکه باعث کاهش رطوبت بدن شده و به خشکی بدن می‌افزاید.

 بیماری‌های فصل سرد
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد در زمستان از آن گله می‌کنند، خُلق گرفته در این فصل است. در فصل زمستان به علت کاهش نور خورشید ترشح هورمون ملاتونین در مغز کاهش پیدا می‌کند و به همین علت است که افراد احساس افسردگی می‌کنند. از این رو برای دورماندن از این اختلالات توصیه می‌شود افراد غذاهایی با طبع گرم مصرف کنند.

 مواد غذایی مفید
در این فصل افراد باید از یک اصول تغذیه‌ای درست پیروی کنند. در فصل سرد باید میزان برخی از مواد غذایی را کاهش داد و در مقابل باید برخی مواد غذایی مانند حبوبات، سیب، میوه‌های شیرین، مویز، بادام، انجیر، دارچین و... را بیشتر مورد توجه قرار داد.
همچنین مصرف سبزیجات، چغندر، کلم بروکلی و کرفس در فصل زمستان توصیه می‌شود تا افراد با در پیش گرفتن سبک درست زندگی از سلامت بیشتری برخوردار باشند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: