کد خبر: ۴۱۴۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۱۹ تير ۱۳۹۲ - 2013July 10
شفا آنلاين -محققان دانشگاه علوم پزشكي استراليا، علت بروز سندروم خستگي مزمن را شناسايي كردند. بر اساس تحقيقات آنان، ضعف غدد فوق كليوي مهمترين عامل بروز خستگي مفرط است
به گزارش شفا آنلاين از پايگاه نچرال مديسين، محققان استراليايي دريافتند اختلال در عملكرد غدد فوق كليوي منجر به بروز سندرم خستگي مزمن مي‌شود. سندرم خستگي مزمن يكي از متداول‌ترين بيماري‌هاي جوامع امروزي بشر است. اين سندرم معمولا داراي عوارضي همچون سردرد، تب، درد عضلاني، اختلال عصبي، افزايش وزن، گلودرد، درد مفاصل و البته خستگي است. ممكن است اين سندروم به دلايل مختلفي بروز كند، اما مهمترين عامل عفونت‌هاي ويروسي است. اغلب متخصصان معتقدند كه بروز اين سندروم با ضعف سيستم ايمني بدن داراي ارتباط مستقيم است. در تحقيقي كه توسط دانشگاه علوم پزشكي استراليا انجام پذيرفت، مشخص شد ضعف عملكرد غدد فوق كليوي يكي از علل اصلي بروز خستگي مزمن است. اين غدد وظيفه تنظيم قندخون، توليد هورمون آدرنالين و كورتيزول را بر عهده دارند و امكان عكس‌العمل سريع در شرايط استرس زا را براي ما فراهم مي‌كنند. در اين تحقيق كه با شركت ۱۰۰ داوطلب انجام گرفت، رژيم غذايي و علائم جسمي ۱۰۰ زن و مرد مبتلا به اختلال عملكرد غدد فوق‌كليوي مورد بررسي قرار گرفت و از تحليل نتايج به دست آمده مشخص شد كه اين بيماران تمام علائم سندروم خستگي مزمن را دارند، سپس مقدار مشخصي هورمون آدرنالين به بدن داوطلبان تزريق و در بازه‌هاي زماني مشخص وضعيت هوشياري و ميزان علائم سندروم در آن‌ها مورد بررسي قرار گرفت. در پايان آزمايش مشخص شد كه با تزريق هورمون آدرنالين، علائم سندروم خستگي مزمن تا حد چشمگيري كاهش مي‌يابد. همچنين محققان با بررسي نحوه تغذيه اين افراد دريافتند كه موضوع كليدي براي اجتناب از سندروم خستگي مزمن، تنظيم قند خون است كه با رعايت رژيم غذايي مناسب تامين مي‌شود. بهره‌مندي از يك رژيم غذايي كامل شامل غلات سبوس‌دار، ميوه، گوشت قرمز بدون چربي، مرغ، ماهي، تخم‌مرغ، لبنيات، سبزيجات و روغن زيتون مي‌تواند علائم اين سندروم را به حداقل برساند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: