دکتر کامران بلیغی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: همچنین دوره های آموزشی بعد از فارغ التحصیلی هم در راستای توانمندسازی پزشکان از جمله پزشکان عمومی در زمینه پوست نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: حال آن که این آموزش باید سامان دهی شده باشد؛ در واقع نمی شود هر کسی با گذراندن آموزش های اندک توسط موسسه ای فاقد صلاحیت کافی ،به انجام کارهای عملی نیز اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: بلکه چنین آموزش هایی توسط دانشگاه ها داده می شود؛ قدر مسلم اگر آموزش ها توسط مراجع ذی صلاح انجام نشود برای بیماران مشکل آفرین خواهد بود.
متخصص پوست؛ مو و زیبایی افزود: بنابراین متأسفانه در جامعه ما برخی از همکاران بدون طی دوره های آموزشی مناسب از مراجع ذی ربط اقدام به انجام کارهای تخصصی می کنند که عارضه آن در درجه اول گریبان گیر مردم می شود و متأسفانه گاهی غیر قابل جبران هم نیست.
وی بیان کرد: هر فردی حق دارد که بداند به چه پزشکی و با چه تخصصی مراجعه می کند؛ به یک جراح؟ پزشک عمومی یا متخصص پوست و... که عدم شفاف سازی این موضوع یعنی مخدوش کردن مرزهای پزشکی وتخصصی.
بلیغی به شفا آنلاین گفت: حال زمانی که بیماربه پزشک مراجعه می کند تفکرش دریافت یک کار تخصصی در زمینه زیبایی است؛ بعد هنگام ایجاد مشکل، قدر مسلم نسبت به پزشک و جامعه پزشکی بدبین خواهد شد.
وی ادامه داد: بعد این سوال در اذهان عمومی ایجاد می شود که چرا کسی که فاقد تخصص لازم است سوء تبلیغ کرده؟ بنابراین همه چیز باید سر جای خود باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: از این رو اگر پزشکان عمومی در زمینه پوست فعال اند حتمأ این موضوع را باید اعلام کنند. زیرا در غیر این صورت فریب کاری تلقی می شود؛ همچنین حتمأ آموزش های لازم را از مراجع ذی ربط کسب کرده باشند.
وی تصریح کرد: تمامی حرف های من به خاطر آسیب ندیدن مردم است؛ و الا من در برابر پزشکان عمومی جبهه ای نگرفته ام؛ در واقع پزشکان عمومی فعال در حوزه پوست بعد از تشخیص برخی بیماری های پوستی بیماران را نزد ما ارجاع می دهند اما متأسفانه بیماری ها فراموش شده اند و برخی از همکاران به کارهای زیبایی دست می زنند.
بلیغی اظهار داشت: در این صورت و بدون داشتن تخصص و تبحر کافی و انجام جراحی های سنگین عوارض سنگین و جدی گریبان گیر بیماران می شود. برای نمونه تزریق برخی از ژل هایی که درست و حسابی نیست؛ بنابراین تکنیک عمل و ماده مورد استفاده توسط پزشکان مورد بحث و از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی هشدار داد: متأسفانه دیده شده که فردی برای زیباتر شدن به دنبال تزریق ژل های نامناسب به صورتش سالیان سال دچار چرک و عفونت در آن ناحیه شده و از زندگی اش ساقط؛ در چنین صورتی زمانی که وجدان را مد نظر قرار می دهیم، این سوال مطرح می شود که آیا چنین اقداماتی درست است؟
متخصص پوست، مو وزیبایی تأکید کرد: در درجه اول هدف جامعه پزشکی ارتقاء سطح سلامت مردم است حال در غیر این صورت و با ایجاد مشکلات و تبعات جدی برای آنها پس بهتر است کاری در این زمینه انجام ندهیم.
این کارها تخصصیه، کآر هرکسی نیست
كاش يه عده به جاي فكر كردن به منافع خودشون به منافع مريضا فكر ميكردن و بدون تخصص و تجربه،به هر كاري دست نميزدن