کد خبر: ۴۰۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 16
شفاآنلاین-از زمانی که گوشی های تلفن، مجهز به سیستم نمایش شماره شدند تا حد زیادی مزاحمت های تلفنی دهه های قبل به ویژه 60 و هفتاد به خانه ها کمتر شده است.
به گزارش شفا آنلاین،اما امروزه زمانی که از مزاحم تلفنی صحبت می شود بیشتر افراد فکر می کنند دوره چنین مزاحمت هایی از آب و تاب افتاده و کمتر کسی با پیشرفت تکنولوژی بدنبال چنین رفتارهای غلط و ناهنجاری است.

اما آمارها نشان می دهد که با کاهش مزاحمت های تلفنی به حریم خانه ها، آمار مزاحمان تلفنی به مراکز عمومی مانند اورژانس 115 همواره سیر صعودی داشته است.

این مزاحمان تلفنی بدون اینکه لحظه ای در کاری که انجام می دهند فکر کنند با اشغال کردن خط های مراکز فوریت های پزشکی و اورژانس که ناجی جان مردم هستند هزینه های هنگفتی را به بودجه عمومی کشور وارد می کنند.

طبق آمار اورژانس کشور بیش از 40 درصد تماس های گرفته شده با اورژانس ها را مزاحمان تشکیل می دهند که کمترین آسیبی که از تماس این افراد ایجاد شده است، استرس و کاهش سطح شنوایی- بدنبال جیغ کشیدن، فوت کردن، فحاشی و ...- اپراتورهای این مرکز امدادی است.

میانگین سنی این مزاحمان 10 تا 20 سال برآورد شده و ساعاتی پس از تعطیلی مدارس نیز بیشترین زمان تماس این افراد با این مرکز به ثبت رسیده است.

این آمارها موید آن است که بیشتر این مزاحمان کودکان و نوجوانانی هستند که با اهمیت فعالیت چنین مراکزی آشنا نبوده و در ساعات تعطیلی مدارس بر مزاحمت های خود می افزایند.

اگر کودکان و نوجوانان ما از همان دوران کودکی در خانوادها و مدارس با نقش حساس مراکزی مانند اورژانس، آتش نشانی و یا پلیس 110 در حفظ جان، مال و امنیت مردم آشنا شوند دیگر به خود اجازه چنین مزاحمت هایی را نخواهند داد.

اگر از همان دوران کودکی در خانواده و مدرسه به کودکان و نوجوانان القا شود که با این کار خود می توانند فرصت نجات یک فرد نیازمند را از این نیروهای امدادی بگیرتد بعید است که بسیاری از این افراد چنین مراکزی را هدف بازی و سرگرمی خود قرار دهند.

برخی از این مزاحمان که از خلا تربیتی و روانی رنج می برند با سرکار گذاشتن نیروهای امدادی لحظه ای عقده های روانیشان را آرام می کنند که بهترین راه از بین بردن افکار غلط آنها برخورد قانونی شدید با چنین انسان های بیمار خواهد بود؛ به عبارتی اگر قانون چند نفر از این افراد را پس از شناسایی محکوم کند سایر مزاحمان دیگر به خود اجازه نخواهند داد که مراکز امدادی را دیواری کوتاه برای ابتکارات خود فرض کنند.

هم اکنون در استان همدان بعنوان مثال 50 درصد از تماس های گرفته شده با مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی را مزاحمان تشکیل می دهند که شاهکار همه آنها جوانی است که تاکنون 240 مرتبه برای اورژانس این استان ایجاد مزاحمت کرده است که هم اکنون به دنبال شکایت این مرکز پرونده وی همراه با 30 مزاحم دیگر در محاکم قضایی این استان قرار دارد.

معرفی جایگاه چنین مراکز امدادی به شهروندان و اطلاع رسانی محاکمه های در نظر گرفته شده برای چنین افرادی از رسانه ها می تواند در کاهش چنین جرایمی موثر باشد؛ اما ای کاش فرزندانمان از همان دوران کودکی فرهنگ استفاده از هر وسیله ای مانند تلفن یا گوشی همراه را بیاموزند تا آن را وسیله بازی و یا مردم آزاری قرار ندهند.

مردم آزاری که می تواند به بهای جان یک شهروند بیمار یا گرفتار تمام شود تا لحظه ای افراد از این کار خود احساس لذتی زودگذر داشته باشند.
ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: