به گزارش شفاآنلاین ،دکتر اسدالله رجب ، با ابراز نگرانی از روند شیوع رو به رشد دیابت در کشور گفت: روند شیوع دیابت در کشور رو به افزایش است. بیش از 10 درصد جمعیت کشور یعنی بالغ بر هفت میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند و 30 درصد از جمعیت ایران در شهرهای بزرگ یا دیابت دارند یا در معرض ابتلا به این بیماری هستند. به طوری که در برخی شهرها بیش از 16 درصد جمعیت مبتلا به این بیماری بوده و مثلا 14 درصد جمعیت شهر تهران به بیماری مرض شیرین مبتلا هستند.
وی عواملی مانند مصرف سیگار، چاقی مفرط، فشار خون و... از عوامل ابتلا به دیابت و جلوگیری از آنها را در کاهش ابتلا به این بیماری موثر دانست و با اساسی دانستن نقش آموزش مستمر در پیشگیری از ابتلا به این بیماری و چگونگی پیشگیری از آن گفت: برای پیشگیری باید از عواملی که منجر به دیابت میشود، جلوگیری کرد و تغییر رفتار داد که این تغییر رفتار مستلزم آموزش افراد جامعه است. شهرنشینی مشکلاتی نظیر تغذیه نامناسب، کاهش فعالیتهای جسمانی، مواجهه با استرس مداوم و... را به افراد تحمیل میکند و این عوامل خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهند. بنابراین باید به افراد جامعه آموزش داد تا بتوانند تغییر رفتار داده و شیوه زندگی خود را براساس تغذیه و فعالیت مناسب و مدیریت استرس تغییر دهند.
رجب با بیان اینکه انجمن دیابت ایران نزدیک به 300 هزار نفر بیمار را تحت پوشش داشته و به آنها آموزش میدهد، گفت: انجمن دیابت نیز روی آموزش بیماران کار میکند تا بیماران دیابتی خود را موظف به پیگیری بیماری خود بدانند.
وی با بیان اینکه یکی از عوارض شایع دیابت قطع عضو است، گفت: 15 از درصد دیابتیها مبتلا به زخم پای دیابتی شده که حدود 14 تا 20 درصد از آنها نیز دچار قطع عضو میشوند.
رجب در ادامه در مورد مشکلات بیماران دیابتی در ایران ادامه داد: در بعد اجتماعی عمدهترین مشکلات این بیماران بویژه برای کودکان پایین بودن اطلاعات عمومی مردم در زمینه دیابت است و به همین دلیل بیماران دیابتی، بیماری خود را پنهان میکنند، زیرا برخورد مردم با این بیماران متفاوت است. بروز مشکلات اجتماعی و عدم حمایتهای اجتماعی و روانشناسی از نتایج عدم آگاهی مردم و خانوادهها در زمینه دیابت است که آثار طولانی مدتی بر این بیماران دارد.
وی در ادامه صحبتهایش در مورد مشکلات بیماران دیابتی گفت: علاوه بر این بسیاری از هزینههای بیماران دیابتی نظیر آموزش مستمر که یکی از عوامل مهم پیشگیری از دیابت است، تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز آنها نظیر سرنگ و تستهای روزانه قند خون توسط بیمهها به این بیماران پرداخت نمیشود. سازمانهای بیمهگر تنها هزینههای سنگین دارویی و درمانی نظیر عمل 70 میلیونی قلب را پرداخت میکنند و این در حالیست که هزینههای ناچیز پیشگیری از عوارض دیابت که بسیار مهم و اثرگذار است توسط بیمهگر پرداخت نمیشود.
رییس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه مسوولان باید به بحث آموزش توجه بیشتری کنند، تصریح کرد: بیمهها باید علاوه بر بحث دارو و درمان، به بحث آموزش، پیشگیری و تهیه وسایل و ابزار مورد نیاز بیماران توجه کرده و هزینههای آن را پرداخت کنند.
رجب در پایان با اشاره به اینکه امسال از 20 تا 26 آبانماه با عنوان هفته دیابت نامگذاری شد، گفت: به مناسبت روزجهانی دیابت مراسمی در روز پنجشنبه 22 آبانماه در مرکز طبی کودکان برگزار خواهد شد.