کد خبر: ۳۹۸۷۵
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۱ - ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 07
شفاآنلاین :محققان علوم تغذیه می گویند:گیاه خواران می توانند در رژیم غذایی خود از چند روش موثر برای تامین آهن استفاده کنند و از سبزیجاتی خاص بهره مند شوند تا آهن بهتر جذب بدن آنها شود.

به گزارش شفاآنلاین از هلث، آهن موجود در غذاهای گوشتی بهتر جذب بدن می شود تا آهنی که در سبزیجات و غذاهای گیاهی هست.

*** راهکارهای سودمند

آهن موجود در سبزیجات معمولا در بدن با کلسیم و فسفات ها ترکیب می شود و این ترکیبات نیز مانع از آن می شوند که آهن وارد جریان خون شود.

ویتامین C جلوی این روند را می گیرد و از این رو مصرف همزمان غذاها و مواد خوراکی که حاوی آهن و ویتامین C هستند، در جذب بهتر آهن به بدن مؤثر است.

نوشیدن شیر، چای سیاه و قهوه نیز اثری بازدارنده در جذب آهن دارند و بهتر است که همراه با غذا های پرآهن صرف نشوند.

*** تخم کدو

کدو از جمله مواد خوراکی است که آهن زیادی دارند. هر 100 گرم تخم کدو حاوی 12 و نیم میلی گرم آهن است. ویتامین های A ،B ، C ، E و همچنین اسیدهای چرب اشباع نشده از دیگر خواص مهم تخم کدو هستند که مصرف آن را سودمند و جذاب می سازند.

***کنجد

هر یکصد گرم کنجد حاوی 10 میلی گرم آهن است و از این رو می توان از آن به عنوان یکی از مواد سرشار آهن یاد کرد. منیزیم، کلسیم، ویتامین B، پروتئین و همچنین مقادیر زیادی از اسید های چرب اشباع نشده از دیگر خواص مهم کنجد هستند.

***عدس

عدس که انواع گوناگونی از آن وجود دارد از جمله خوراکی های گیاهی سرشار از آهن است. هر 100 گرم عدس حاوی 8 میلی گرم آهن است. عدس بسیار مغذی و پر از پروتئین است.

***پسته

پسته نیز از مواد خوارکی است که آهن زیادی دارد. در هر یکصد گرم پسته 3/7 میلی گرم آهن موجود است. به افرادی که فشار خون بالایی دارند، توصیه می شود که ازخوردن پسته های شور خودداری کنند و تنها پسته خام مصرف کنند.

***جوی دوسر کوبیده شده

در هر یکصدگرم جوی دوسر کوبیده شده 5/4 میلی گرم آهن وجود دارد. این ماده ی خوراکی علاوه بر آهن، حاوی ویتامین B و همچنین مواد معدنی چون روی و منگنز است.

تحقیقات علمی نشان می دهد که جوی دوسر کوبیده شد در کاهش کلسترول در بدن نیز موثر است.

*** اسفناج

مدت ها تصور بر این بود که اسفناج پر از آهن است. بنابر پژوهش های علمی هر یکصد گرم اسفناج حاوی 1/4 میلی گرم آهن است که مقدار کمی نیست، اما به مراتب کمتر از دیگر موادی است که پیشتر به آنها اشاره شد.ایرنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: