به گزارش شفاآنلاین از هلث، آهن موجود در غذاهای گوشتی بهتر جذب بدن می شود تا آهنی که در سبزیجات و غذاهای گیاهی هست.
*** راهکارهای سودمند
آهن
موجود در سبزیجات معمولا در بدن با کلسیم و فسفات ها ترکیب می شود و این
ترکیبات نیز مانع از آن می شوند که آهن وارد جریان خون شود.
ویتامین
C جلوی این روند را می گیرد و از این رو مصرف همزمان غذاها و مواد خوراکی
که حاوی آهن و ویتامین C هستند، در جذب بهتر آهن به بدن مؤثر است.
نوشیدن شیر، چای سیاه و قهوه نیز اثری بازدارنده در جذب آهن دارند و بهتر است که همراه با غذا های پرآهن صرف نشوند.
*** تخم کدو
کدو
از جمله مواد خوراکی است که آهن زیادی دارند. هر 100 گرم تخم کدو حاوی 12 و
نیم میلی گرم آهن است. ویتامین های A ،B ، C ، E و همچنین اسیدهای چرب
اشباع نشده از دیگر خواص مهم تخم کدو هستند که مصرف آن را سودمند و جذاب می
سازند.
***کنجد
هر یکصد گرم کنجد حاوی 10 میلی گرم
آهن است و از این رو می توان از آن به عنوان یکی از مواد سرشار آهن یاد
کرد. منیزیم، کلسیم، ویتامین B، پروتئین و همچنین مقادیر زیادی از اسید های
چرب اشباع نشده از دیگر خواص مهم کنجد هستند.
***عدس
عدس
که انواع گوناگونی از آن وجود دارد از جمله خوراکی های گیاهی سرشار از آهن
است. هر 100 گرم عدس حاوی 8 میلی گرم آهن است. عدس بسیار مغذی و پر از
پروتئین است.
***پسته
پسته نیز از مواد خوارکی است
که آهن زیادی دارد. در هر یکصد گرم پسته 3/7 میلی گرم آهن موجود است. به
افرادی که فشار خون بالایی دارند، توصیه می شود که ازخوردن پسته های شور
خودداری کنند و تنها پسته خام مصرف کنند.
***جوی دوسر کوبیده شده
در
هر یکصدگرم جوی دوسر کوبیده شده 5/4 میلی گرم آهن وجود دارد. این ماده ی
خوراکی علاوه بر آهن، حاوی ویتامین B و همچنین مواد معدنی چون روی و منگنز
است.
تحقیقات علمی نشان می دهد که جوی دوسر کوبیده شد در کاهش کلسترول در بدن نیز موثر است.
*** اسفناج
مدت
ها تصور بر این بود که اسفناج پر از آهن است. بنابر پژوهش های علمی هر
یکصد گرم اسفناج حاوی 1/4 میلی گرم آهن است که مقدار کمی نیست، اما به
مراتب کمتر از دیگر موادی است که پیشتر به آنها اشاره شد.ایرنا