کد خبر: ۳۹۸۰۵
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۲ - ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - 2014November 07
متخصص قلب و عروق تصریح کرد؛
شفا آنلاين-یک متخصص قلب و عروق، سیگار را یکی از مهمترین عوامل بیماری عروق محیطی دانست و گفت: سیگار مهمترین عامل قطع عضو جوانان ایرانی است.

به گزارششفا آنلاين،محمد رضا کلانتر معتمدی، متخصص قلب و عروق درباره بیماری عروق محیطی تصریح کرد: بیماری‌ عروق محیطی هم شامل شریان‌ها می‌شود و هم شامل وریدها که در اینجا به بیماری عروق محیطی شریانی می‌پردازیم چرا که این شریان‌ها مسئول رساندن خون به اعضای بدن هستند.


وی افزود: لازمه ادامه حیات و فعالیت عادی عضو این است که گردش خون کافی داشته باشد و اگر عروق به هر علتی تنگ شوند و خون رسانی به محیط یعنی دست و پا کافی نباشد این سبب دردهای عضلانی در هنگام راه رفتن می‌شود و اگر گرفتگی شدید و ناگهانی باشد منجر به سیاه شدن و از دست رفتن عضو می‌شود.

کلانتر معتمدی گفت:‌ علل زیادی این عارضه را در بدن ایجاد می کند که در ایران متاسفانه شایعترین علت مصرف سیگار است.

این متخصص قلب و عروق خاطرنشان کرد: سیگار دو بیماری مختلف ایجاد می کند یکی تصلب شرایین است که سبب می‌شود تا کلسترول و کلسیم روی جدار عروق رسوب کنند و رگ‌ها را تنگ کند و بیماری دیگر که در اثر مصرف سیگار، تریاک، هرویین و کوکایین ایجاد می‌شود بیماری است به نام برگر که مویرگ‌های مبتلایان به این بیماری مورد تهاجم قرار می‌گیرد و تنگ می‌شوند.

وی تصریح کرد: از آنجا که نمی‌توان به علت غیر قابل پیوند بودن مویرگ‌ها، عمل بای‌پس در مویرگ‌ها قابل انجام نیست و اندام این افراد قطع می‌شوند به طوریکه 50 درصد قطع عضوها به علت بیماری برگراست.

کلانتر معتمدی گفت: این بیماری بیشتر در بین ایرانیان به ویژه جوانان شیوع دارد چرا که این بیماری به شدت ایران در آمریکا دیده نمی‌شود.

این متخصص قلب و عروق افزود: متاسفانه این‌ها یک وابستگی شدیدی به سیگار دارند و سیگار را ترک نمی‌کنند و بیماریشان درمان نمی‌شود.

وی درباره عوارض این بیماری خاطرنشان کرد: بیماری آترواسکلروز که بیشتر دیابتی‌ها و سیگاری‌ها به آن مبتلا هستند عروق را تنگ می کند که اگر عروق مغزی را تنگ کند سکته مغزی را در پی دارد و اگر عروق دست و پا را تنگ کند در مرحله اول لنگی متناوب ایجاد می‌کند و در صورت درمان نشدن سیاه شدن و گانگاریا در پی دارد.

کلانتر معتمدی تصریح کرد: اگر تنگی عروق در عروق قلبی روی داده شده باشد سبب انفکتوس یا سکته قلبی می‌شود و اگر در کلیه صورت بگیرد افزایش ناگهانی فشار خون و در بدترین حالت با انسداد شدید سرخرگ کلیه منجر به از دست رفتن عملکرد کلیه یا نارسایی آن شود.

این متخصص قلب و عروق گفت: تشخیص عروق محیطی سرخرگی با شرح حال پزشکی و معاینه بالینی آغاز می‌شود و پس از آن سونوگرافی، سی تی اسکن و سایرروش‌ها صورت می‌گیرد.

وی افزود: درمان بیماری عروق محیطی سرخرگی توسط دارو و اصلاح شیوه زندگی صورت می‌گیرد که اهم این تغییر شامل قطع استعمال سیگار،‌ کنترل فشار خون، فعالیت جسمانی و استفاده از یک رژیم حاوی مقادیر پائین چربی اشباع وکلسترول است اما در برخی بیماران تغییرات شیوه زندگی به تنهایی کافی نیست، بنابراین جراحی یا آنژیوپلاستی ضروری می‌شود.





فارس




نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: