کد خبر: ۳۸۷۷۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - 2014October 28
شفا آنلاین-عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد از فاصله غیر منطقی و ناعادلانه پرداختی ها بین پزشکان و پرستاران گفت: پرستاران در نظام سلامت مظلوم واقع شده اند.
به گزلرش شفا آنلاین،محمد شریفی مقدم افزود: برخی در وزارت بهداشت سعی دارند مرحله سوم طرح تحول سلامت را به شکلی عوامفریبانه توجیه کنند و انتقادهای جامعه پرستاری در خصوص عدد و رقم تعرفه های پزشکی و فاصله آن با سایر کارکنان نظام سلامت را اقدامی جنجال انگیز عنوان کنند.

وی ادامه داد: جامعه پرستاری به قدری مظلوم است که در بیمارستانها علاوه بر وظایف خود، انجام وظایفی را بر دوش می کشند که در شرح وظایف آنها نیامده است، این در حالی است که حق العمل این وظایف به نام پزشکان ثبت می شود و تعرفه آن را پزشک دریافت می کنند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری اضافه کرد: جالب تر آنکه پس از اجرای مرحله سوم طرح تحول نظام سلامت، از پرستاران خواسته اند کهkهای پزشکان که در جریان اجرای این طرح افزایش یافته است، را وارد سیستم کنند و این نشان از نگاه وزارت بهداشت به پرستاری است که حتی کار منشی گری را نیز به پرستاران محول می کنند.

وی افزود: در خصوص فرمول طرح کارانه که زیر ساخت، مرحله سوم طرح تحول سلامت است باید گفت این طرح که از سال 74 در دانشگاه شهید بهشتی پایلوت شد، خود به وضوح دارای مبنایی غیر منطقی است.

شریفی مقدم ادامه داد: به عنوان مثال وقتی بیماری تصادفی است، بعد از ویزیت اولیه و پیش از ورود به اتاق عمل، کارهایش غالباً توسط پرستاران انجام می شود  تا برای عمل مهیا شود و پس از ورود به اتاق عمل نیز تیمی 5 تا  6 نفره که 4 نفر از آنها کادر پرستاری هستند، وارد عمل می شوند در اکثر موارد بیمار توسط یک رزیدنت بیهوشی و یک رزیدنت جراحی عمل می شود زیرا اکثراً اعضای هیئت علمی به ویژه در شب ها و عصرها خودشان جراحی نمی کنند.

وی افزود: بسیاری از پزشکان متخصص به خصوص آنها که در مناطق محروم هستند و پزشکان تمام وقت دو نوع ضریب k دریافت می کنند که ضریب  k دوم به k ترجیحی معروف است. در این میان یک اتفاق مالی می افتد و آن اینکه 65 درصد از این حق العمل در k  اول به طور مستقیم به جیب پزشک معالجی می رود که اسم مریض در نامش وجود دارد و یک k ترجیحی هم داریم که 90 درصد آن به جراح می رسد.

وی یادآور شد: در مناطق برخوردار هم هیئت علمی k ترجیحی را می گیرند و در حقیقت 2K می گیرند و 10 درصد باقیمانده از k ترجیحی به حساب بیمارستانی می رود که امکانات را در اختیار قرار داده است.

عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: از 35 درصد باقیمانده ضریب k اول هم 5 درصدش به حساب دانشگاه می رود که دانشگاه هم این 5 درصد را بین هیئت علمی دانشگاه توزیع می کند. از 30 درصد بقیه هم، 10 درصد متعلق به بیمارستان است و 20 درصد باقیمانده بین تمام پرسنل بیمارستان تقسیم می شود و به این ترتیب از درآمد بیمارستان، 80 درصد به جیب پزشکان متخصص می رود که حدود 7 درصد کادر بیمارستان را تشکیل می دهند و 20 درصد درآمد بین 93 درصد سایر کارکنان شامل پزشک عمومی، پرستار، بهیار، تکنسین و نگهبان تقسیم می شود.

وی ادامه داد: این وضعیتی است که در پرداخت کارانه ها در بیمارستانهای دولتی در حال وقوع است به طوری که به طور متوسط کارانه یک پزشک 30 میلیون تومان است و کارانه پرستار، 150 هزار تومان است و این نشان از فاصله ای 200 برابری دارد البته اگر بخواهیم این موضوع را با بهیاری که 20 هزار تومان کارانه می گیرد مقایسه کنیم، فاصله ها از این هم بیشتر می شود.

وی افزود: یکی از مسئولان وزارت بهداشت اعلام کرده که پرستارانی هستند که کارانه یک میلیون تومانی می گیرند، ما نیز می پذیریم و ممکن است در یک بیمارستان خاص که می توانیم نام آن را نیز اعلام کنیم، کارانه مترون بیمارستان به این میزان باشد اما در همان بیمارستان کارانه پزشک متخصص 100 میلیون تومان است و همچنان فاصله صد برابری حاکم است.

شریفی مقدم تصریح کرد: البته پیش از اعمال تعرفه های جدید برخی گروه های متخصص نظیر گروه اطفال یا روانپزشکی که هیئت علمی بودند، که کارانه های 700 تا 800 هزار تومانی می گرفتند که تعرفه این گروه ها نیز در تعرفه های جدید به شدت بالا رفته است.

وی با اشاره به وجود فاصله 200 برابری کارانه پزشکان هیئت علمی متخصص و پرستاران در اکثر بیمارستانها گفت: بنده حاضرم در هر جلسه ای با حضور مسئولان وزارت بهداشت حاضر شوم و با اسناد و مدارک این مسئله را ثابت کنم و حتی در برنامه نبض هفته گذشته که موضوع آن در مورد کتاب تعرفه ها بود از بنده نیز دعوت شده بود اما با رایزنی دوستان بنده را از حضور در برنامه حذف کردند.

وی افزود: مردم حق دارند در مقابل بمباران تبلیغاتی وزارت بهداشت که متاسفانه از طریق صدا و سیما انجام می شود، صداهای دیگر را بشوند و چرا صدا و سیما که یک رسانه مستقل است باید فقط تریبون وزارت بهداشت باشد. سایر گروه ها نیز حق صحبت دارند. مردم ما اهل تحلیل هستند و می توانند قضاوت کنند.

عضو شورای عالی نظام پرستاری با رد ادعای وزارت بهداشت مبنی بر کاهش سهم مردم از پرداختی ها به رغم افزایش تعرفه های پزشکی گفت: بنده آمار دارم که مثلاً تعرفه عمل آپاندیس 300 درصد رشد داشته است، چطور سهم مردم ثابت مانده است.

وی افزود: تخلف دیگری که در بیمارستانهای دولتی رخ می دهد این است که یک پزشک متخصص گاهی همزمان در سه بیمارستان آنکال است و از سه جا همزمان حقوق می گیرد و می توان این  افراد را با مصادیق نام برد و پزشکانی را داریم که همزمان 5 آندوسکوپی به نامشان ثبت شده است.

وی افزود: مقایسه کارانه پزشکان و پرستاران اجتناب ناپذیر است و بالاخره در مورد فاصله درآمد پزشکان و پرستاران باید رقم منطقی وجود داشته باشد و به جرئت اعلام می کنم چنین فاصله ای در پرداختی پزشکان و پرستاران در هیچ کجای دنیا چه کشورهای اروپایی و آمریکایی و چه در کشورهای همسایه و منطقه  وجود ندارد .و در ایران بیشترین اختلاف و فاصله درآمدی بین پزشکان متخصص و سایر کادر درمانی نسبت به همه کشورهای دنیا وجود دارد.

شریفی مقدم خاطر نشان کرد: جامعه پرستاری را باید باور کرد، با حاشیه سازی و کتمان واقعیات کار پیش نمی رود. توصیه بنده به مسئولان وزارت بهداشت این است که به جای تامین منافع یک گروه خاص، همه کادر نظام سلامت و همه مردم را در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های خود لحاظ کنند.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
علی رضایی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۴
1
0
.............. من دو تا داداشم پزشک جراحن ، با کارانه و همه چی 10-15 نومن داشته باشن معجزه کردن !!!
علی نیازی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۵۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
0
0
شما هم برای برادرای خودت میگی نمیشه که باحقوقی که برادرات میگیرن مخالفت کنی یاشایدواقعیتو بهت نمیگن.
بی نام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
0
0
آقای رضایی راست میگن
همه پزشک ها وضعشون مثل هم نیست. برخی تخصص ها هستن که درامدهای بسیار بالا دارن نه همه. البته بقیه هم وضعشون بد نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
0
0
آقای شریفی مقدم ....
به نظر ایشان بیشتراز اصلاح نظام پرداخت پرستاران به فکر رای پرستاران برای نظام پرستاری هستند
آنجا که می گویند 80 درصد درآمد بیمارستان به جیب پزشکان می رود خود نوعی عوام فریبی است احتمالا منظور ایشان 80درصد دستمزد پزشک است نه کل درامد بیمارستان .
ایشان به جای مقیاسه پرستاران با پزشکان و در مقابل هم قرار دادن آنها
بهتر بود که پزشکان را همراه خود می کرد برای گرفتن حق پرستاران که انصافا دریافتی بسیار کمتری نسبت سایر کارمندها از جمله شرکت نفت ،بانکها و غیره دارد
در پایان یاد اوری میکنم که تبعیض در بین رشته های پزشکی خود بسیار زیاد و غیر منصفانه است
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: