شفا آنلاين-شکلات که اصلیترین ماده تشکیلدهنده آن کاکائو است، آثار مثبت متعددی بر سلامت دارد؛ البته این امر فقط در شرایطی محقق خواهد شد که افراد در مصرف شکلات، اعتدال و میانهروی را رعایت کنند.
شکلات مهربان با قلبآثار
پیشگیرانه
شکلات از بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی به دلیل تاثیر مثبت آن
بر کاهش فشار خون است. شکلات برای سرخرگها مفید است. این اثر را به
پلیفنولها و بهطور مشخصتر به فلاونوئیدهایی که در کاکائو وجود دارند و
از قویترین مولکولهای آنتیاکسیدانی به شمار میآیند، نسبت میدهند.
شکلات و مبارزه با سرطانهاعلاوه
بر پلیفنولها، شکلات سیاه حاوی پروآنتوسیانیدین نیز هست؛ مولکولهای
آنتیاکسیدانی دیگری که در تأخیر رشد سلولهای سرطانی و محدودکردن پیشروی
عروق تغذیهکننده این سلولها سهیم هستند. بنابراین با کند کردن رشد
سلولهای سرطانی و محدود کردن غذارسانی به آنها، ضد سرطان عمل میکند.
شکلات، خوشاخلاقتان میکنددر ترکیب کاکائو مولکولهایی هست که آثار مثبتی بر خلق و خو دارند.
• برای نمونه، منیزیم که در کاکائو یافت میشود، دارای اثر آرامبخش و ضداسترسی است.
•
شکلات، در خود تریپتوفان نیز دارد؛ تریپتوفان اسیدآمینهای است که شرایط
را برای فعالیت سروتونین فراهم میآورد. این در حالی است که انتقالدهنده
عصبی مورد اشاره، بشدت روی تنظیم و بهبود خلق و خو تأثیر دارد.
• فنیل اتیل آمین نیز در شکلات یافت میشود که اثر ضدافسردگی دارد.
• و در نهایت، باید از آناندامید نام برد که شادیآور است.
خلاصه آنکه کاکائو بهراستی در پدید آوردن حس و حال خوب و اخلاق خوش نقش دارد.
نکات احتیاطی درباره شکلاتشکلات نیز مانند تمام خوراکیهای دیگر در شرایطی مفید و اثربخش است که در مصرف آن تعادل و میانهروی رعایت شود.
دو
تکه مربعی شکلات سیاه میزان مناسبی برای بهرهمندی از خواص این خوراکی
پرطرفدار به شمار میآید. مصرف مقادیر زیاد و افراطی شکلات ممکن است آثار
سویی بر سلامت داشته باشد که افزایش چربی، قند خون و اثر منفی بر دندانها
از آن جملهاند.
برخی تصورات نادرست درباره شکلات
* شکلات باعث تشدید میگرن نمیشود. این تصور سراپا اشتباه است.
البته شکلات حاوی دو ماده تیرامین و فنیل اتیلآمین است که ممکن است
میگرن را تحریک یا تشدید کند، اما در میزان کم باعث بروز جدی حمله میگرنی
نخواهد شد.
* کاکائو باعث بروز جوش نمیشود. در این مورد باید
دقت کرد. شکلات سرشار از قند است و قند مشکوک به تولید ایجاد جوش است؛
بنابراین کاکائو به تنهایی عامل جوش زدن نیست.
* مصرف شکلات،
افزایش وزن را به دنبال ندارد. در این مورد باید گفت اگرمصرف شکلات منطقی
باشد و شکلاتهایی بخورید که درصد کاکائو آن بالا و میزان قندشان اندک
باشد، مشکلی نیست و مصرف زیاد از حد شکلات برای کبد خطرناک است.
جام جم انلاین