شفاآنلاين :شلغم سبزی است که از نظر طب قدیم ایران گرم و تر به شمار میرفته و به علاوه برای درمان اکثر دردها استفاده می شده است.
به
گزارش
شفاآنلاين، شلغم دارای مواد معدنی است که برای پیشگیری از انواع سرطان
مفید میباشد و همچنین در تصیفه خون و تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری
از بیماریهای عفونی نقش دارد.
شلغم را بدون پوست
گرفتن و قطعه قطعه کردن و به صورت پخار پز پخت کنید. شلغم مواد معدنی
فراوانی دارد که کلسیم و منیزیم از مهمترین این مواد است و برای رشد و نمو
استخوان خصوصاً در نوجوانان، زنان باردار و زنان شیرده توصیه می شود.
مقداری
پتاسیم نیز در شلغم وجود دارد که در تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین فسفر
و آرسنیک موجود در این گیاه برای تقویت گلبولهای سفید و سیستم ایمنی مفید
است و از همین رو شلغم برای پیشگیری از سرماخوردگی در فصلهای سرد سال
کاربرد بیشتری دارد.
شلغم سرشار از ویتامینهای
گروهB است که برای درمان و پیشگیری از شوره سر مفید میباشد و همچنین اسید
فولیک موجود در آن در درمان کم خونی کارآیی دارد. شلغم دارای مواد معدنی
است که برای پیشگیری از انواع سرطان مفید میباشد و همچنین در تصیفه خون و
تقویت سیستم ایمنی در برابر بسیاری از بیماریهای عفونی نقش دارد.
گوگرد،
ویتامین C و فیبر از دیگر مواد موجود در شلغم است که این کارشناس تغذیه از
آنها نام برد و یادآوری کرد: فیبر موجود در این گیاه در کاهش اسید اوریک،
تری گلیسرید و کلسترول مفید است و از سرطان روده پیشگیری می کند.ترکیباتی
در شلغم وجود دارد که برای کاهش قند خون در افراد دیابتی مفید است و همچنین
مدر بودن شلغم می تواند در دفع سنگ مثانه تاثیر گذار باشد.
موادی
که در شلغم وجود دارد برای تسکین سرفه های سرماخورگی و تقویت سیستم تنفسی
مفید می باشد.شلغم سبزی کم کالری است و در رژیمهای لاغری جز سبزیجات آزاد
محسوب می شود.
وی گفت: همچنین در گذشته شلغم را به صورت پخته و له شده به صورت پمادی برای رفع ترک پا به کار می برده اند.
شلغم
را با پوست و بدون اینکه قطعه قطعه شود باید پخت، زیرا قطعه قطعه کردن
موجب میشود بخش زیادی از مواد مغذی آن وارد آب شود و هدر برود. همچنین
بهتر است موقع پخت شلغم از تماس مستقیم آن با آب جلوگیری کرد و شلغم را بر
روی توری قرار داد تا با بخار آب قابلمه بخارپز شود.
بيتوته