به گزارش شفا آنلاین،دکتر ناهید خادمی ایمنسازی را یکی از شناختهترین و موثرترین روش پیشگیری از بیماریهای دوران کودکی عنوان کرد و افزود: در30 سال گذشته پس از آغاز برنامه توسعه ایمن سازی (EPI) دستاوردهای مهمی در جهت پیشگیری و کنترل بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن و ارتقای سلامت کودکان درکشور حاصل شد.
وی تصریح کرد: درحال حاضر تمام کودکان کشور علیه بیماریهای سیاه سرفه، کزاز نوزادی، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، سل و هپاتیت B واکسینه میشوند و بیماریهای سرخک، سرخجه مادرزادی و کزاز نوزادی نیز در مرحله حذف قرار دارند.
خادمی افزود: همچنین 14 سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال است و بیماریهای دیفتری، سیاه سرفه و اوریون نیز کنترل شده است.
مدیر گروه بیماریهای مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه باکتری «هموفیلوس آنفلوآنزا سالانه باعث عفونتهای شدید مننژیت باکتریایی، پنومونی، التهاب اپیگلوت و انسداد مجاری هوایی و درنهایت بستری شدن کودکان دربیمارستان یا مرگ آنها میشود، گفت: آنتی بیوتیکهایی برای درمان این بیماری استفاده میشوند که متاسفانه همیشه موثر نیستند.
وی تصریح کرد: درحال حاضر باوجود تجویز دارو و بهترین مراقبتهای پزشکی اما متاسفانه 3 تا 5 درصد بیماران مننژیتی جان خود را از دست میدهند. برخی از سویههای هموفیلوس آنفلوآنزا نیز به آنتی بیوتیکها مقاوم شدهاند و درمان آنها سخت شده است.
خادمی با تاکید بر اینکه با واکسیناسیون میتوان از ابتلا به انواع بیشتری از عفونتهای هموفیلوس آنفلوانزا پیشگیری کرد، افزود: خوشبختانه با همت دولت و پیگیری مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت واکسن پنج گانه (پنتاوالان) به برنامه واکسیناسیون روتین کودکان کشور اضافه میشود.
وی تصریح کرد: این واکسن سبب حفاظت کودکان علیه پنج بیماری تهدید کننده زندگی یعنی دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، هپاتیت «ب» و هموفیلوس آنفلوانزا نوع «ب» میشود.
خادمی افزود: هرچند دیفتری، سیاه سرفه، کزاز( DTP) و هپاتیت «ب» قبلا جزو برنامه جاری ایمن سازی کودکان بوده، اما «هموفیلوس آنفلوانزا نوع ب» جزو پنجمی است که به این مجموعه اضافه و به همین علت به این ترکیب واکسن "پنتاوالان" گویند.
به گفته وی، واکسن "پنتاوالان" یا پنج گانه جایگزین واکسنهای فعلی ثلاث و هپاتیت «ب» در سنین 2، 4 و 6 ماهگی دربرنامه واکسیناسیون میشود و با تعداد تزریق کمتر ایمنی لازم برعلیه پنج بیماری مذکور را ایجاد میکند.
وی تصریح کرد: همچنین با ادامه این روند دریافت واکسن هپاتیت «ب» بدو تولد طبق برنامه قبلی ادامه داشته و زمان دریافت یادآور واکسن ثلاث در 18 ماهگی و 6 سالگی نیز همانند برنامه قبلی ادامه مییابد.