به گزارش شفا آنلاین،دکتر فاطمه جوانمرد اظهار کرد: اصولا یک بارداری طبیعی، در درون رحم ادامه مییابد و به بارداری در شرایط بیرون رحم اصطلاحا حاملگی خارج رحمی گفته میشود. این بارداری برای مادر، پیامدهای خوبی نداشته و در واقع منجر به شکست است.
وی تصریح کرد: شایعترین محل برای تشکیل حاملگی خارج رحم، لوله رحم است و این محل تنها توان نگهداری نطفه را تا مدتی کوتاه خواهد داشت(تقریبا دو ماه) و پس از طی این مدت پاره خواهد شد.
وی افزود: با پارگی لوله، مادر دچار خونریزی شدید شده و اگر این وضعیت به موقع تشخیص داده نشود، منجر به مرگ میشود.
این متخصص زنان و زایمان خاطرنشان کرد: تشخیص زودهنگام و به موقع در حاملگی خارج از رحم بسیار مهم خواهد بود، چرا که همه این خطرات به آرامی بروز میکند و اغلب دارای علائم مبهمی است که حتی مادر نیز احساس نمیکند که دارای مشکلی جدی است و اغلب تشخیص به موقع سبب منتفی کردن جراحی نیز میشود.
وی ادامه داد: مراجعه به پزشک به محض اطلاع از بارداری در تشخیص به موقع و درمان، بسیار مهم و موثر است؛ چراکه با انجام یک سونوگرافی ساده میتوان فهمید که نطفه در درون رحم تشکیل شده است یا خیر. در غیر اینصورت باید در محیط خارج از رحم به دنبال نطفه گشت.
جوانمرد با بیان اینکه حاملگی خارج از رحم یکی از چالشهای بسیار ناخوشایند پیش روی برخی مادران است، تصریح کرد: از علل شایع ایجاد این عارضه ممکن است عفونتهای رحمی، در برخی موارد نیز جراحی یا بازکردن لولهها و چسبندگی آنها، سیگار کشیدن مادر یا در معرض دود سیگار قرار گرفتن وی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در پی ایجاد این عارضه بیشترین تلاش پزشکان سلامت مادر و حفظ لولههای وی برای بارداریهای بعدی است.
ایسنا