کد خبر: ۳۶۲۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۲ مهر ۱۳۹۳ - 2014October 04
شفاآنلاین-عفونت دستگاه ادراری(یو تی ای) نوعی عفونت باکتریایی و از شایع ترین بیماری ها به شمار می رود.
به گزارش شفا آنلاین،این عفونت با تاثیر قرار دادن سیستم ادراری شامل کلیه ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار و اختلال در آنها، ممکن است با درد و سوزش هنگام ادرار همراه باشد.

شایع ترین علت عفونت ادراری آلودگی با میکروب های مدفوعی است و در زنان گستردگی بیشتری دارد و کل سیستم ادراری می تواند مبتلا شود که عفونت مثانه از بقیه شایع تر است.



** عوامل افزایش احتمال عفونت ادراری

جنسیت، حاملگی، یائسگی، سن، مصرف کم مایعات، ادرار کردن بافاصله زیاد و طولانی و عدم دفع در هنگام نیاز، سطح پایین بهداشت و عدم رعایت مناسب اصول بهداشتی، اختلالات ساختمانی دستگاه ادراری، عوامل انسدادی مثل سنگ ادراری و بیماری های مزمن مانند دیابت در ابتلا به عفونت ادراری نقش دارند.

همچنین ابتلا به بیماری هایی مانند بزرگی غده پروستات در مردان و چسبندگی رحمی و لگنی در زنان یا مصرف داروهایی که موجب ناتوانی در تخلیه کامل ادرار می شود، موجب ابتلا به عفونت های ادراری خواهد شد.



**علائم ابتلا

درد و سوزش هنگام ادرار کردن، تکرر ادرار، احساس فوریت در دفع ادرار، احساس باقی ماندن ادرار در مثانه پس از تخلیه ادرار، قطره قطره ادرار کردن، بی اختیاری ادرار، شب ادراری، کدر و غیره شفاف شدن یا تغییر رنگ ادرار، بدبو شدن ادرار، خون در ادرار، احساس سنگینی و فشار در لگن و پایین شکم، درد کمر و پهلو و کشاله ران، تب، تهوع و استفراغ، اسهال، بی اشتهایی، احساس ضعف و خستگی، گیجی و کاهش سطح هوشیاری از جمله علائم ابتلا به عفونت ادراری است.



** توصیه ها برای پیشگیری از عفونت ادراری

کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی تهران به بیماران توصیه می کنند که در صورت دستور پزشک مبنی بر انجام آزمایشات، سونوگرافی، عکس برداری و اسکن، به تصمیم پزشک اعتماد کرده و همه امور تشخیص و درمان باید کامل شود.

این کارشناسان همچنین به مردم توصیه می کنند برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های ادراری، روزانه حداقل هشت تا 10 لیوان آب بنوشند.

نشانه مایعات کافی در بدن، دفع ادرار شفاف و روشن (بی رنگ یا زرد کمرنگ) و حداقل یک بار بیدار شدن در شب برای دفع ادرار است.

مصرف غلط آنتی بیوتیک ها باعث مقاوم شدن میکروب ها و افزایش احتمال تکرار عفونت در آینده می شود.

داشتن استراحت کافی، خودداری از انجام ورزش و کارهای سنگین و پرهیز از نوشیدن قهوه، نسکافه، شکلات، غذاهای پر ادویه، نوشیدنی های حاوی کافئین زیاد و نوشیدنی های گازدار از دیگر توصیه های کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی تهران برای جلوگیری از ابتلا به عفونت ادراری است.

برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های ادراری باید میوه ها و آب میوه های ترش و حاوی ویتامین ث بیشتر مصرف شود. همچنین افراد نباید ادرار خود را نگهدارند.

به گفته متخصصان علوم پزشکی تهران، علائم بیماری یک تا دو روز پس از شروع درمان شروع به بهبود می کنند، بنابراین هرگز درمان را خودسرانه قطع نکنید.

در صورت بروز علائم جدید و اضافه شدن به علائم قبل، عدم بهبود علائم پس از دو روز، درد شدید پهلوها، تهوع و استفراغ شدید، عدم توانایی خوردن و یا نوشیدن، بی حالی و کاهش سطح هوشیاری، عدم بهبود کامل پس از هر دو هفته، بروز ضایعات پوستی مثل کهیر که می تواند نشانه حساسیت به دارو باشد، باید به پزشک مراجعه شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: