شفا آنلاین:مواد غذایی كه ممكن است در شیرخوار زیر یك سال ایجاد حساسیت كنند و باید از مصرف آن ها خودداری کرد.
به گزارش شفا آنلاین،
شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر مقدار مواد آلرژن موجود در شیر را
كمتر می كند(سفیده تخم مرغ ) و انواع توت، كیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه
بادام زمینی جزو مواد غذایی حساسیت زا هستند. مواد غذایی كه در دوره شیرخواری مجاز نیست و ممكن است باعث خفگی شیرخوار شود: دانه كشمش دانه انگور ذرت تكه های سوسیس آجیل تكه های سفت و خام سبزی ها مثل هویج و ... تكه های گوشت مواد غذایی كه ممكن است مشكلات دیگری ایجاد نمایند: * قهوه یا چای پررنگ: سبب بی قراری كودك می شود. * عسل: باعث مسمومیت می شود (بوتولیسم) ولی استفاده از عسل پاستوریزه اشكالی ندارد. به طور كلی تا پیش از پایان یك سالگی مصرف مواد زیر برای كودك توصیه نمی شود: عسل
غیر پاستوریزه، شیر پاستوریزه، پنیر، سفیده تخم مرغ، شكلات، میگو، بادام
زمینی، فلفل و ادویه جات، ترشی ها، نمك، نوشابه های گازدار، آب میوه های
صنعتی، از میوه ها خربزه، كیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، شاه توت،
تمشك)، آلبالو، گیلاس، از حبوبات لپه و نخود، از گروه سبزی ها اسفناج و
كلم. در تهیه غذای كمكی، ارجحیت با غذای خانگی است یا غذای كمكی تجاری؟ غذای
كمكی خانگی كه در خانه تهیه می شود بر آنچه كه به صورت تجاری و در قوطی
های آماده در دسترس خانواده ها قرار می گیرد ارجحیت دارد زیرا اگر چه
غذاهای كمكی تجاری مزایایی دارند از جمله: تا زمانی كه در قوطی باز نشده است تمیز و بهداشتی هستند. تهیه كردنشان آسان است. بیشتر كودكان طعم آنها را دوست دارند. بعضی از آنها نیز مخلوط بسیار خوبی از مواد مغذی هستند. ولی مضراتی نیز دارند كه به آنها اشاره می شود: خیلی گران هستند و در مقایسه با هزینه غذای كمكی كه در خانه تهیه می شود قابل مقایسه نیستند. ممكن است در آب سرد نجوشیده حل شوند لذا در مناطقی كه آب آلوده است احتمال بیماری زیاد تر خواهد شد. اكثر اوقات برای نگهداری آنها موادی اضافه می كنند كه برای شیر خوار مناسب نیست. نحوه نگهداری آنها در كشتی، گمرك، انبارهاو مغازه ها نامعلوم است. طعم آن با طعم غذاهای خانواده متفاوت است و در سفره هیچ خانوادهای غذای كمكی تجاری دیده نمی شود.