شفاآنلاین-با توجه به اینکه در فصل پاییز مزاج طبیعت به سمت سرد و خشک میرود، باید تدابیری اندیشید و به اجرا درآورد که از افزایش (خارج از اعتدال) سرما و خشکی در بدن جلوگیری کرد.
به گزارش شفا آنلاین،با توجه به اینکه در فصل پاییز مزاج طبیعت به سمت سرد و خشک میرود، باید
تدابیری اندیشید و به اجرا درآورد که از افزایش (خارج از اعتدال) سرما و
خشکی در بدن جلوگیری کرد، به خصوص در افرادی که دارای مزاج سرد و خشک یا
غلبه خلط سودا هستند، بیماریهای ناشی از این سوءمزاج پیشگیری شوند.
در
فصل پاییز معمولاً مشکلاتی چون اختلالات روان پزشکی (افسردگی و ...)،
مفصلی (درد، التهاب، روماتیسم، خشکی مفصل)، گوارشی (نفخ، رفلاکس یا سوزش سر
دل، یبوست)، برخی انواع سردرد، خشکی پوست و مخاطات (بینی و چشم)، تنفسی
(برخی انواع آلرژی، تنگی نفس، آسم) و کوفتگی عمومی بدن شیوع پیدا کرده یا
تشدید میشوند.
به توصیه سید مهدی میرغضنفری رئیس انجمن تحقیقات طب
سنتی ایران از مصرف غذاهای آماده و حاضری (انواع ساندویچ سوسیس، کالباس،
همبرگر، پیتزا)، غذاهای فریز شده یا مانده، سرخ کردنیهای مانده، انواع سُس
(سفید، قرمز)، انواع رب، کنسرو، پنیر پیتزا، انواع تنقلات بسته بندی شده
(چیپس، پفک، شکلات)، کاکائو، قهوه، نسکافه، چای پُر رنگ، افزودنیها و طعم
دهندهها، بادمجان، کلم و گل کلم، گوشت گاو و گوساله، ماهی شور و دودی، نان
باگت یا خمیر، ترشی جات، قارچ، گوجه فرنگی، میوههای ترش (لیمو ترش، گریپ
فروت، انار ترش، پرتقال)، آب لیمو، آبغوره، سرکه، پنیر شور، لوبیا سبز،
ذرت، عدس، ماست و دوغ، کشک پرهیز شود.
در این زمینه باید که تا حد
امکان از قرارگیری طولانی در مکانهای سرد یا کوهستانی و بادگیر مخصوصاً در
اوایل و اواخر روز، کم تحرکی، لباس ناکافی و تابستانی یا دارای رنگهای
تیره و یکدست و بدون تنوع، تماشای فیلمهای ترسناک یا حزن آور، گوش دادن به
موسیقیهای حزن آور، استعمال عطرهای خیلی سرد، حمام یا دوش آب سرد، باد
مستقیم کولر یا پنکه، جماع زیاد، خوابیدن بدون رو انداز یا خواب روز، اسکان
در منزل تاریک و کم نور آپارتمانی یا زیرزمین و بدون چشم انداز پرهیز
کنند.
در این فصل با مصرف گوشت بره یا شتر یا کبک یا بلدرچین یا
کبوتر یا گنجشک، کبابها و پختنیها و در حد کم سرخ کردنی خفیف، گندم (نان،
در آش و سوپ، جوانه)، نخود و لوبیا (نفخ آن با خیساندن چند ساعته گرفته
شود)، نخود آب، سیب، گلابی، طالبی، انگور، به، خربزه، انجیر، میوههای
شیرین و کمی آب دار، کشمش، مویز، بادام، فرنی بادام، آب نارگیل، آلوی
شیرین، توت، زرده تخم مرغ (آب پز عسلی)، عسل، نعناع، ریحان، ترخون، مرزه،
جعفری، تره، کرفس، کنگر، چغندر، ترب، فندق، هل، دارچین، شیره خرما و انگور،
نان سنگک همراه کره، مربای عسلی بالنگ یا سیب یا به در این فصل مفید است.
پیاده
روی یا دوچرخه سواری در آفتاب ملایم، شنا در آب گرم، جکوزی آب گرم، سونای
بخار و ورزشهای شاد سالنی (تنیس روی میز، بدمینتون، والیبال، بسکتبال،
ژیمناستیک) یا زیر تابش ملایم آفتاب در مناطق روباز؛ تماشای فیلمهای کمدی
یا دارای کمی هیجان؛ گوش دادن به موسیقیهای ملایم و شاد؛ پوشیدن لباسهای
دارای رنگهای شاد و روشن و متنوع؛ استعمال عطرهای ملایم گرم؛ سکونت در
مناطق دارای هوای گرم و مرطوب مثلاً جنوب کشور و منازل دارای نور کافی و
چشم انداز طبیعت یا وسیع؛ حمام یا دوش آب گرم همراه با روغن مالی بدن
(مثلاً با روغن بادام شیرین مخلوط با روغن بنفشه) و برقراری گرمای مطبوع
محل خواب و استفاده از روانداز حین خواب در این فصل مناسب است. شیوع
اختلالات روانپزشکی در پاییز+توصیهها
با توجه به اینکه
در فصل پاییز مزاج طبیعت به سمت سرد و خشک میرود، باید تدابیری اندیشید و
به اجرا درآورد که از افزایش (خارج از اعتدال) سرما و خشکی در بدن جلوگیری
کرد.
printنسخه قابل چاپ
با توجه به اینکه در فصل پاییز مزاج طبیعت به سمت سرد و خشک
میرود، باید تدابیری اندیشید و به اجرا درآورد که از افزایش (خارج از
اعتدال) سرما و خشکی در بدن جلوگیری کرد، به خصوص در افرادی که دارای مزاج
سرد و خشک یا غلبه خلط سودا هستند، بیماریهای ناشی از این سوءمزاج پیشگیری
شوند.
در فصل پاییز معمولاً مشکلاتی چون اختلالات روان پزشکی
(افسردگی و ...)، مفصلی (درد، التهاب، روماتیسم، خشکی مفصل)، گوارشی (نفخ،
رفلاکس یا سوزش سر دل، یبوست)، برخی انواع سردرد، خشکی پوست و مخاطات (بینی
و چشم)، تنفسی (برخی انواع آلرژی، تنگی نفس، آسم) و کوفتگی عمومی بدن شیوع
پیدا کرده یا تشدید میشوند.
به توصیه سید مهدی میرغضنفری رئیس
انجمن تحقیقات طب سنتی ایران از مصرف غذاهای آماده و حاضری (انواع ساندویچ
سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا)، غذاهای فریز شده یا مانده، سرخ کردنیهای
مانده، انواع سُس (سفید، قرمز)، انواع رب، کنسرو، پنیر پیتزا، انواع تنقلات
بسته بندی شده (چیپس، پفک، شکلات)، کاکائو، قهوه، نسکافه، چای پُر رنگ،
افزودنیها و طعم دهندهها، بادمجان، کلم و گل کلم، گوشت گاو و گوساله،
ماهی شور و دودی، نان باگت یا خمیر، ترشی جات، قارچ، گوجه فرنگی، میوههای
ترش (لیمو ترش، گریپ فروت، انار ترش، پرتقال)، آب لیمو، آبغوره، سرکه، پنیر
شور، لوبیا سبز، ذرت، عدس، ماست و دوغ، کشک پرهیز شود.
در این
زمینه باید که تا حد امکان از قرارگیری طولانی در مکانهای سرد یا کوهستانی
و بادگیر مخصوصاً در اوایل و اواخر روز، کم تحرکی، لباس ناکافی و تابستانی
یا دارای رنگهای تیره و یکدست و بدون تنوع، تماشای فیلمهای ترسناک یا
حزن آور، گوش دادن به موسیقیهای حزن آور، استعمال عطرهای خیلی سرد، حمام
یا دوش آب سرد، باد مستقیم کولر یا پنکه، جماع زیاد، خوابیدن بدون رو انداز
یا خواب روز، اسکان در منزل تاریک و کم نور آپارتمانی یا زیرزمین و بدون
چشم انداز پرهیز کنند.
در این فصل با مصرف گوشت بره یا شتر یا کبک
یا بلدرچین یا کبوتر یا گنجشک، کبابها و پختنیها و در حد کم سرخ کردنی
خفیف، گندم (نان، در آش و سوپ، جوانه)، نخود و لوبیا (نفخ آن با خیساندن
چند ساعته گرفته شود)، نخود آب، سیب، گلابی، طالبی، انگور، به، خربزه،
انجیر، میوههای شیرین و کمی آب دار، کشمش، مویز، بادام، فرنی بادام، آب
نارگیل، آلوی شیرین، توت، زرده تخم مرغ (آب پز عسلی)، عسل، نعناع، ریحان،
ترخون، مرزه، جعفری، تره، کرفس، کنگر، چغندر، ترب، فندق، هل، دارچین، شیره
خرما و انگور، نان سنگک همراه کره، مربای عسلی بالنگ یا سیب یا به در این
فصل مفید است.
پیاده روی یا دوچرخه سواری در آفتاب ملایم، شنا در آب
گرم، جکوزی آب گرم، سونای بخار و ورزشهای شاد سالنی (تنیس روی میز،
بدمینتون، والیبال، بسکتبال، ژیمناستیک) یا زیر تابش ملایم آفتاب در مناطق
روباز؛ تماشای فیلمهای کمدی یا دارای کمی هیجان؛ گوش دادن به موسیقیهای
ملایم و شاد؛ پوشیدن لباسهای دارای رنگهای شاد و روشن و متنوع؛ استعمال
عطرهای ملایم گرم؛ سکونت در مناطق دارای هوای گرم و مرطوب مثلاً جنوب کشور و
منازل دارای نور کافی و چشم انداز طبیعت یا وسیع؛ حمام یا دوش آب گرم
همراه با روغن مالی بدن (مثلاً با روغن بادام شیرین مخلوط با روغن بنفشه) و
برقراری گرمای مطبوع محل خواب و استفاده از روانداز حین خواب در این فصل
مناسب است.
تسنیم