به گزارش شفا آنلاین:شاخص پوسیدگی دندان در ایران نسبت به ۲۰ سال گذشته ۳ برابر شده است و براساس آمار پوسیدگی، شیوع پوسیدگی بین دندانی نسبت به روی دندان بیشتر است.
آنطور که دندانپزشکان میگویند، مسواک برای دندان لازم است، اما کافی نیست و حالا که سهم مواد قندی در زندگی افراد زیاد شده است، در کنار مسواک، استفاده از نخ دندان نیز ضروری است.
با اینحال طبق آخرین آمار رسمی موجود درباره سلامت دندان در ایران که مربوط به سال ۱۳۹۵ است، شاخص پوسیدگی دندان ایرانیها که به آن DMF گفته میشود و شامل میزان دندانهای پوسیده، ترمیمشده و ازدسترفته است، عدد ۱.۸۴ است که در حد متوسط جهانی است و آمار بدی محسوب نمیشود.
رئیس انجمن دندان پزشکان عمومی ایران دکتر باقر شهنیزاده میگوید شاخص سلامت دندان ایرانیها خوب است اما، در موضوع پیشگیری عقب هستیم. «مشکلات تغذیهای و عدم تامین بودجه درمان دندانها» و فقر باعث افزایش آمار پوسیدگی دندانها در کشور شده است، چراکه هزینههای دندانپزشکی بالاست و خیلیها توان رفتن به دندانپزشکی را ندارند. اما در مقابل رئیس هیات مدیره جامعه دندانپزشکی ایران دکترعلی تاجرنیا میگوید اینکه شاخص پوسیدگی دندان در کشور بالا نیست، به معنی خوب بودن شرایط نیست، با اینحال «هزینههای دندانپزشکی در همه جای دنیا گران است. شما هرچقدر هم پولدار باشید، باز هم هزینه دندانپزشکی از جیب شما بیشتر است، بنابراین برای کاهش پوسیدگی دندان باید مراقبتها بیشتر شود» تا دندانها خراب یا پوسیده نشوند.
دندانپزشک دکتر جمشید افتخاری توصیه میکند که «با مسواک زدن دو بار در روز، استفاده از نخ دندان»، مراجعه منظم به دندانپزشک برای بررسی و اطمینان از سلامت دندانها، «رعایت یک رژیم غذایی سالم با محدودیت مصرف قند و آب شیرین، مصرف مواد غذایی سالم و افزایش مصرف آب، مراقب دندانها باشیم» تا از پوسیدگی آنها جلوگیری شود.