کد خبر: ۳۵۲۸۴۶
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - 2024November 18
سیدجلیل میرمحمدی‌میبدی با یادآوری اینکه عوارض کالاهای آسیب‌رسان به سلامت در بودجه۱۴۰۴ پررنگ‌تر دیده شده است، گفت: اگر مالیات و عوارض این کالاها محقق شود اعتبارات بسیار خوبی را برای حوزه سلامت و ورزش خواهیم داشت.
شفاآنلاین:سلامت>موضوعاتی مانند بیمه عمر، درمان و بازنشستگی دستیاران در دوران تحصیل بدون توجه به تعهد استخدامی در لایحه بودجه به خوبی دیده شده است و درباره دارو و سایر اقلام سلامت‌محور مانند دارویار و مباحث بیمه‌ای و مطالبات دانشگاه احکامی پیش‌بینی شده که بر اساس آنها کمیته‌ای متشکل از وزارت بهداشت و سازمان‌های برنامه و بودجه، تامین اجتماعی و بیمه سلامت، بدهی‌ها را در قبال صورت‌حساب تایید‌شده پرداخت کنند و این اقدام خوبی برای پرداخت بخش قابل توجهی از بدهی‌های دارو به‌ویژه مطالبات انباشته‌شده شرکت‌های دارویی است.

تبعات جبران‌ناپذیر حذف ارز ترجیحی

به گزارش شفا آنلاین: سیدجلیل میرمحمدی‌میبدی درباره نقاط قوت و ضعف لایحه بودجه۱۴۰۴ در حوزه سلامت ضمن بیان مطالب فوق و با اشاره به پیش‌بینی ذخیره‌سازی ۶ ماهه دارو در لایحه بودجه۱۴۰۴ افزود: با این اقدام ذخیره استراتژیک خوبی را خواهیم داشت و با مشکل کمبود مواجه نخواهیم شد. نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه عوارض کالاهای آسیب‌رسان به سلامت در بودجه۱۴۰۴ پررنگ‌تر دیده شده است، گفت: اگر مالیات و عوارض این کالاها محقق شود اعتبارات بسیار خوبی را برای حوزه سلامت و ورزش خواهیم داشت. وی با اشاره به نقاط ضعف جدی لایحه بودجه۱۴۰۴ در حوزه سلامت گفت: تکلیف بزرگی تحت عنوان نظام ارجاع و پزشکی خانواده بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شده؛ اما متاسفانه در لایحه بودجه هیچ ردیف اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده و برای بحث مطالبات انباشته‌شده کادر بهداشت و درمان هم ردیفی دیده نشده است.

میرمحمدی با انتقاد از مغفول ماندن پیش‌بینی ردیفی در لایحه بودجه۱۴۰۴ برای بازسازی و ایمن‌سازی بیمارستان‌های با قدمت بالای ۴۰ تا ۵۰ سال که هرکدام از آنها می‌توانند حوادث ناگواری را رقم بزنند، تصریح کرد: برای بحث درمان بیماران بی‌بضاعت اعتبار خاصی در نظر گرفته نشده است. عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: با این اوصاف با بدهی قابل توجهی وارد سال۱۴۰۴ خواهیم شد و در سال۱۴۰۴ کسری و ناترازی قابل توجهی در حوزه سلامت خواهیم داشت که تبعات آن نارضایتی کادر درمان، پزشکان تمام وقت جغرافیایی و فروشندگان محصول به دانشگاه‌ها اعم از تجهیزات پزشکی و دارو و دیگر موارد خواهد بود.

عضو هیات رئیسه مجلس با اشاره به حذف ارز ترجیحی در لایحه۱۴۰۴ افزود: بحث حذف ارز ترجیحی۴۲۰۰ به‌صورت کامل وجود دارد و حذف ارز ۲۸۵۰۰ هم مطرح است و هیچ جایی از بودجه به چگونگی جبران این موضوع اشاره نشده است؛ در بودجه سال۱۴۰۳، معادل ۷۴همت برای طرح دارویار دیده شده است و در حال حاضر تنها ۲۴همت از این مبلغ تخصیص داده شده و آثار این ناترازی‌ها، کمبود و گرانی دارو و عدم دسترسی مردم به داروهای مورد نیازشان است و اگر این ناترازی‌ها را در تجهیزات پزشکی مصرفی داشته باشیم تبعات آن جبران‌ناپذیر خواهد بود.

وی یادآور شد: متاسفانه برای پرداخت اضافه‌کار پرستاران ۷هزار میلیارد تومان به‌صورت غیرقانونی از محل اعتبار یک درصدی حوزه سلامت از محل مالیات ارزش افزوده برداشت و صرف پرداخت اضافه‌کاری پرستاران شد و بی‌شک با این اقدام با مشکلاتی در مسیر خانه‌های بهداشت و اجرای نظام ارجاع و پزشکی خانواده در روستاها و ناترازی‌ها مواجه خواهیم شد و این اقدام در حالی اتفاق افتاد که نتوانستند رضایتمندی پرستاران را هم جلب کنند. نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این نوید و خبر خوش را به مردم می‌دهیم که رؤسای مجلس و کمیسیون‌های تلفیق لایحه بودجه۱۴۰۴ و بهداشت و درمان مجلس به‌صورت جدی به دنبال رفع نقاط ضعف حوزه سلامت در لایحه بودجه هستند تا با مشکل مواجه نشوند.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: