به گزارش شفا آنلاین:فرشاد ابراهیمپور، نایبرئیس دوم کمیسیون آموزش و پرورش مجلس، در ارزیابی خود از آسیبهایی که دانشآموزان مدارس کشور با آن مواجهاند، گفت: مهمترین آسیبهایی که امروزه میان دانشآموزان در مقاطع مختلف شایع است، شامل اضطراب و استرس ناشی از فشارهای تحصیلی و رقابت با دیگر دانشآموزان است. این اضطراب و استرس موجب مشکلات جدی جسمی و روانی در درازمدت برای دانشآموزان میشود. احساس ناکامی، اعتمادبهنفس پایین و مشکلات خانوادگی از دیگر دلایل افسردگی در میان دانشآموزان است. وقتی دانشآموز در محیطهای پرتنش با رقابتهای سنگین زندگی میکند، درگیر مسائلی همچون کمبود عزت نفس و خودکمبینی میشود که دانشآموزان را از دستیابی به توانایی واقعی بازمیدارد.
وی افزود: چالش بعدی که متأسفانه ابعاد گستردهتری در میان دانشآموزان پیدا کرده، اعتیاد به تکنولوژی، اینترنت و فضای مجازی است. استفاده بیش از حد از شبکههای مجازی منجر به اعتیاد به تکنولوژی میشود. مسئله بعدی خشونت و زوگویی است. زمانی که دانشآموز قربانی زورگویی همشاگردیهای خود میشود، آسیبهای روانی در پی دارد. همچنین بعضا خودکشی و افکار آن در برخی نقاط کشور دیده شده است. موضوع مهم بعدی آفت تحصیلی دانشآموزان است که دلیل آن استرس و اضطراب است. همچنین مشکلات ارتباطی خانوادگی و عدم مهارتهای اجتماعی، مشکلات تغذیهای، بزهکاری و گرایش به رفتارهای پرخطر از دیگر معضلات دانشآموزان محسوب میشود؛ اینها طیفی از آسیبها هستند که گریبانگیر دانشآموزان مدارس در نقاط مختلف کشور شده است.
ترک تحصیل و مشکلات اقتصادی دانشآموزان در مناطق روستایی
وی با اشاره به اینکه میزان آسیبهای روانی دانشآموزان در مدارس نقاط مختلف کشور متفاوت است، گفت: بررسی آمارها نشان میدهد در مقاطع مختلف تحصیلی و مناطق مختلف این آسیبها متفاوت است. در تفاوتهای منطقهای چون در مناطق شهری فناوری و تنوع فرهنگی بیشتر است، آسیبهایی مانند اعتیاد، تنشهای خانوادگی و فضای مجازی افزایش مییابد. در مناطق حاشیهای کشور، دانشآموزان بیشتر تحت تأثیر مشکلات خانوادگی هستند؛ مانند خشونت خانوادگی، ترک تحصیل و حتی مصرف مواد هم در این مناطق دیده میشود. در مناطق روستایی بیشتر شاهد ترک تحصیل و مشکلات اقتصادی هستیم.