در این گزارش به نقل از «ویمنز هلث» به این غذاهای خستگیزا اشاره میکنیم:
- موز
خوراکیهای سرشار از پتاسیم نظیر موز، تخمه کدو و ماهی «هالیبوت» باعث احساس خستگی میشوند. ماده معدنی پتاسیم در واقع یک شل کننده عضله است. اگرچه خوردن مواد حاوی پتاسیم قبل از خواب خیلی مفید است اما اگر در طول روز خورده شوند انرژی شما را تحلیل میبرند.
- نان سفید
اگر مواد خوراکی حاوی شاخص گلیسمیک بالا نظیر نان سفید و برنج سفید را به جای آرد کامل یا سبوسدار نظیر نانهای سبوسدار و برنج قهوهای در رژیم غذایی خود بگنجانید، عناصر حیاتی را که برای سرحال و قوی نگهداشتن شما در طول روز مورد نیازند، جذب نمیکنید. غذاهای دارای شاخص گلیسمیک بالا، فیبر کافی ندارند و بنابراین به سرعت تجزیه و هضم میشوند و انرژی پایداری را که از خوردن نانهای سبوسدار به دست میآورید کسب نخواهید کرد.
- گوشت قرمز
حجم بالای چربی موجود در گوشت قرمز در غذاهایی مانند استیک و همبرگر میتواند باعث احساس خواب آلودگی و کسلی شما شود. زیرا برای هضم این گونه غذاها انرژی زیادی نیاز است و بنابراین تمام انرژی بدن شما صرف هضم این غذاها میشود. پزشکان به جای گوشت قرمز، ماهی سالمون را پیشنهاد میکنند. گوشتهای حاوی اسید چرب امگا 3 به شما انرژی مضاعفی میدهند زیرا ثابت شده که اسیدهای چرب امگا 3 به عملکرد بهتر و تمرکز مغز کمک میکنند.
- گیلاس
تحقیقات نشان میدهد آلبالو، گیلاس و آب آلبالو به دلیل داشتن میزان بالای ماده «ملاتونین» بهترین خواب آور طبیعی محسوب میشوند. آلبالو و گیلاس در واقع به تنظیم خواب کمک میکنند پس میتوانند یک داروی خواب آور طبیعی خوب محسوب شوند و در نتیجه به عنوان یک میان وعده روزانه، گزینه خوبی محسوب نمیشوند. این دو میوه برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند یک غذای عالی محسوب میشوند زیرا هستههای آنها باعث میشود تا آرامتر آنها را بخورند. اما باز هم بهتر است این میوهها را نگه دارید و وقت خواب بخورید.
- شیرینیجات
خوردن شیرینیجات بلافاصله پس از خوردن غذا سریعتر از تصور و حتی قبل از اینکه مزه غذا زیر دندانتان برود، شما را دچار خستگی و خواب آلودگی پس از غذا میکند. حجم بالای قندی که وارد بدن میشود، انسولین آزاد میکند که این فرآیند در مغز موجب آزاد شدن حجم بالای اسید آمینه تریپتوفان میشود و در نهایت باعث احساس خواب آلودگی شدید خواهد شد. بنابراین توصیه میشود از خوردن شیرینیجات بلافاصله پس از صرف ناهار پرهیز کنید تا دچار خستگی شدید پس از غذا خوردن نشوید.
- قهوه
اگرچه این مساله با عقل سلیم جور در نمیآید اما مصرف نوشیدنیهای کافئیندار نظیر قوه و چای ممکن است موجب خستگی شوند. این نوشیدنیها به شما با سرعت زیادی هوشیاری میدهند که این هوشیاری تنها حدود یک الی یک ساعت و نیم دوام میآورد. اما به محض اینکه اثر کافئین از بین میرود بلافاصله احساس تخلیه انرژی به شما دست میدهد. سعی کنید نوشیدن قهوه و چای را به میزان روزانه 200 تا 300 میلیگرم کافئین محدود کنید و این میزان را به دوزهای کمتر و در فواصل طولانیتر تا حدود ظهر تقسیم کنید. رعایت این نکته شما را تا حدود ساعت دو بعدازظهر سرحال نگه میدارد و در نتیجه وقتی در هنگام غروب به منزل میروید احساس خستگی نمیکنید.
بنابر توصیه پزشکان، بهترین تامین کننده انرژی در هنگام صبح، صبحانه است. این وعده غذایی درعین حال که به گرسنگی شبانه شما پایان میدهد به تامین انرژی بدنتان در کل روز نیز کمک میکند. پس صبحانه خود را با ترکیبی از نانهای سبوسدار و فیبر خوراکی غنی کنید و پروتئین و میوه آن را به حداقل برسانید. اگر بتوانید یک محصول لبنی نیز به صبحانه خود اضافه کنید هم عالی میشود. تلفیق این دو باعث میشود تا در کل روز انرژی کافی داشته باشید.