رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از افزایش آمار گازگرفتگی توسط حیوانات بویژه حیوانات خانگی، در عین حال بر لزوم مراجعه به موقع فرد به مراکز بهداشتی و درمانی جهت دریافت رایگان واکسن و درمانهای ضدهاری تاکید کرد.
شفاآنلاین>سلامت>دکتر شهنام عرشی با تاکید بر اینکه بیماریهای واگیردار بسیار زیادی وجود دارند و دائما پیگیری و رصد میشوند، اظهار کرد: از بیماریهایی که بین انسان و حیوان میتوانند شیوع پیدا کنند تا بیماریهای خطرناکی همچون هاری که بسیار نگران کننده است، همگی مورد رصد هستند. متاسفانه مشکل گاز گرفته شدن انسان توسط
حیوانات خانگی بهویژه سگ و بهخصوص در تعطیلات، بسیار نگران کننده و زیاد بود.
افزایش آمار گازگرفتگی توسط حیوانات خانگی
به گزارش شفاآنلاین:وی با بیان اینکه روند گاز گرفته شدن توسط حیوانات خانگی بسیار رو به افزایش و نگرانکننده است، گفت: طی چهارسال گذشته آمار گازگرفته شدن رو به افزایش بوده؛ بهگونهای که در سال اول ۱۰۰ هزار مورد، در سال دوم ۲۰۰ هزار مورد، سال سوم ۳۳۰ هزار مورد و سال چهارم که سال گذشته است، ۳۶۰ هزار مورد گاز گرفتگی گزارش شده است که در این راستا مراکز تحت پوشش دانشگاههای علوم پزشکی موظفند که واکسن هاری را برای افراد تزریق کنند؛ چراکه میزان سلامت آن حیوان مشخص نیست.
۱۶ مرگ ناشی از هاری در سال گذشته
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه متاسفانه مردم از حیوانات بدون قلاده نگهداری میکنند، در صورتی که برخی اصول باید رعایت شود، گفت: سال گذشته ۱۶ مورد مرگ در اثر هاری رخ داد که این آمار بسیار بالایی است. حدود صدها میلیون تومان و بیش از چندین میلیارد تومان برای واردات و تزریق واکسنهای مختلف هزینه میشود. استانداریها نیز برای رصد و کنترل حیوانات و سگهای بلاصاحب برنامهریزی کردهاند. شهرداریها و بهیاریها نیز جزو ارگانها، سازمانها و اداراتی هستند که در قانون موظف شدهاند برای کنترل حیوانات ولگرد و بلاصاحب اقدامات موثرتری انجام دهند و امیدوارم با اجرا و عملیاتی شدن این قانون در سال جاری ما شاهد کاهش این مشکل باشیم. دانشگاههای علوم پزشکی از طریق جلسات شورای سلامت که در استانها برگزار میشود، موضوع را بررسی خواهند کرد.
واکسیناسیون و درمان رایگان هاری در مراکز بهداشتی و درمانی
وی همچنین درباره وضعیت تزریق واکسن هاری در کشور نیز گفت: مراکز بهداشتی و درمانی که اسامی آنها در استانهای مختلف اعلام شده، متولی تزریق هستند و کسانی که مورد حمله و گاز گرفتگی حیوان، واقع میشوند، باید به این مراکز مراجعه کنند تا اقدامات اولیه بهداشتی در این مکانها انجام شود. همچنین در صورت لزوم، واکسیناسیون و سرم ضدهاری تزریق و دستورات دارویی به صورت رایگان ارائه میشود.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پایان ضمن تاکید مجدد بر رصد بیماریهای واگیر در کشور، گفت: امیدوارم درسال جاری و فصول مختف که بیماریهای متفاوتی ممکن است بروز کند، اطلاع رسانیهای متعددی انجام شود و بتوانیم از همکاری مردم برای پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیردار استفاده کنیم. /ایسنا