کد خبر: ۳۴۲۱۳۱
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۳ - 2024April 05
شاخصه اصلی شناسایی یک بیماری ، وجود کبودی و خونریزی ( دیر قطع می شود ) است. هرگاه دچار این علائم شُدید به متخصص داخلی مراجعه کنید یا با یک مرکز اعزام پزشک و پرستار به منزل تماس بگیرید.

شفاآنلاین>سلامت>ترومبوسیتوپنی ایمنی (ITP) یک بیماری خود ایمنی است. یعنی سیستم دفاعی بدن ( گلبولهای سفید خون ) به پلاکت ها که نقش مهمی در انعقاد خون دارند ،  حمله کرده و آنها را از بین می برند. خطر خونریزی و کبودی در مبتلایان به آی تی پی بالاست.

 

تغذیه بیماران آی تی پی

به گزارش شفاآنلاین:برنامه غذایی و تغذیه بیماران آی تی پی  باید با افزودن مصرف غذاهای تازه و کامل مانند میوه ها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غلات کامل همراه باشد. نام مواد غذایی مورد نیاز بیماران آی تی پی عبارتند از : 

سبزیجات : استفاده زیاد از برگ سبز، مانند کلم سبز، اسفناج ، کلم پیچ و جلبک دریایی در تغذیه بیماران آی تی پی توصیه می شود.

کلسیم : مصرف قرص جوشان ، محصولات لبنی مثل : ماست ، پنیر ، دوغ ، سرشیر ، کشک ، بستنی ، خامه که دارای کلسیم هستند برای تغذیه بیماران آی تی پی بهتر است.

چربی های سالم : بهتر است که غذاهای بیماران آی تی پی با روغن زیتون ، کانولا ، کنجد ، ذرت پخته شود.

تهیه غذاهای ارگانیک : مواد غذایی که در زمان تولید آنها از آفت کش ها ، علف کش ها ، حشره کش ها و... استفاده شده است؛ برای بیماران مبتلا به آی تی پی مضر هستند.


تغذیه بیماران آی تی پی

کدام غذاها را بیماران آی تی پی نخورند؟

غذاها و نوشیدنی های زیر برای بیماران آی تی پی مضر هستند :

  • غذاهای کنسرو شده ، منجمد و مواد غذاهایی کم ارزش پر کالری
  •  غذاهای فرآوری شده مانند: آرد سفید ، برنج سفید
  • عدم مصرف شکر ، غذاهای سرخ شده و چربی های هیدروژنه ، نیمه هیدروژنه یا ترانس 
  • نوشیدن الکل و مشروبات الکلی برای این بیماران منع دارد.
  • از خوردن : زغال اخته ، زنجبیل ، انگور (قرمز_ بنفش ) ، جینسینگ ، گوجه فرنگی ، سیر و پیاز اجتناب کنید.
  • مصرف داروی کینین ، باید با مشورت پزشک باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: