به گزارش شفاآنلاین:بیماری توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت های دام آلوده در زمان کشتار دام به انسان و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده به انسان منتقل میشود.
با توجه به آنکه ویروس در برابر حرارت حساس است؛ بنابراین به افراد توصیه میشود که از مصرف جگر خام و نیم پخته خودداری کنند.
همچنین تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاهها و مراکز بستهبندی کار میکنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعا به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
مردم جهت تهیه گوشت از مراکز معتبر که تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور است مراجعه بفرمایند و این اطمینان رو داشته باشند تمامی گوشت هایی که آرم سازمان دامپزشکی کشور بر آن درج شده است از سلامت بالا برخوردار است.
این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان ) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد.( دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام ونیم پخته قابل کنترل است.
لازم به ذکر است؛ با رعایت نکات بهداشتی، این بیماری به سهولت قابل پیشگیری است.
به گزارش ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)، اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد، از جمله روشهای انتقال ویروس CCHF را میتوان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو برشمرد.