به گزارش شفاآنلاین: این سازمان، سال ۲۰۲۳ را مرگبارترین سال برای مهاجران خواند. بنا بر برخی از گزارش ها پس از شهروندان افغانستانی، شهروندان ایران، ترکیه و عراق در صدر جدول مهاجران غیر قانونی اروپا هستند.
بر اساس گزارش رسانه ها، سازمان بینالمللی مهاجرت در گزارش خود با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی مرگ پناهجویان در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که بیش از یک سوم از مرگ و میرها در زمان «تلاش برای مهاجرت» در طول یک دهه گذشته مربوط به افرادی است که از کشورهای «درگیر منازعات» در حال پناه بردن به کشوری امنتر بودهاند و در این مدت بیش از ۶۳ هزار مرگ و ناپدید شدن افراد مهاجر ثبت شده است.
سازمان بینالمللی مهاجرت همچنین در گزارشی موسوم به «یک دهه مستندسازی مرگ پناهجویان» با تاکید بر خطراتی که متوجه افرادی است که تلاش میکنند بدون داشتن مسیر امن از مناطق جنگی فرار کنند اعلام کرد: «پیکر بیش از دو سوم مهاجرانی که مرگشان تایید شده است، همچنان پیدا نشده و این موضوع خانوادهها و جوامع را با فقدان مبهم و دردناک عزیزانشان مواجه کرده است.»
این گزارش نشان میدهد که نزدیک به ۶۰ درصد از مرگهای ثبت شده در طول مهاجرتهای غیرقانونی به غرق شدن مرتبط است و همین امر نشاندهنده نیاز فوری به تقویت ظرفیتهای جستجو و نجات، تسهیل مسیرهای مهاجرتِ ایمن و قانونمند و اقدامات مناسب برای جلوگیری از تلفات انسانی بیشتر است.
دولت بریتانیا چند ماه پیش با انتشار گزارشی اعلام کرد افغانستانی ها در صدر پناهجویانی قرار دارند که در سال ۲۰۲۳ بهطور غیرقانونی از کانال مانش وارد بریتانیا شده اند و پس از آن، ایرانیها، شهروندان ترکیه، اریترهایها و عراقیها قرار دارند.
بنا بر این گزارش ایرانیان در طول پنج سال گذشته، بیشترین فراوانی در بین پناهجویان غیرقانونی برای ورود به بریتانیا را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین بنا بر اعلام سازمان آمار ترکیه در طول سه سال یک میلیون و ۳۸ هزار نفر از شهروندان این کشور، دست به مهاجرت زده اند. بر اساس این داده ها، ۲۸۶ هزار جوان بین ۲۰ تا ۲۹ سال در سال های ۲۰۱۹، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به دنبال آینده خود در خارج از ترکیه، خاک این کشور را ترک کرده اند.
نکته جالب در گزارش سازمان آمار ترکیه این است که شهروندان خارجی که پیشتر برای زندگی به ترکیه مهاجرت کرده بودند نیز در سال های اخیر از این کشور به جای دیگری کوچ می کنند. در بین اتباع خارجی مهاجر از ترکیه، اتباع عراقی با ۲۱.۸ درصد رتبه نخست را به خود اختصاص می دهند. پس از عراق، اتباع افغانستان با ۶.۷ درصد، ایران با ۵.۶ درصد، سوریه با ۵.۲ درصد و ترکمنستان با ۴.۹ درصد قرار دارند.
به نظر می رسد، کاهش ارزش لیر ترکیه به علاوه افزایش سرسام آور هزینه های زندگی در این کشور، یکی از موضوعاتی است که بر روی افزایش آمار مهاجرت از ترکیه چه در میان شهروندان این کشور و چه در میان خارجی ها تاثیر گذاشته است. علاوه بر این موج شدید خارجی ستیزی که در سال های اخیر در ترکیه شکل گرفته است، باعث شده تا بسیاری از شهروندان خارجی به فکر ترک این کشور بیافتند/شفقنا