به گزارش شفا آنلاین:افرادی که از داروهای اختلال بیش فعالی استفاده میکردند، خطر مرگ ناشی از علل طبیعی نیز در آن ها کاهش یافت که نشان میدهد این داروها برای سلامت قلب کاربران بیخطر هستند.
«ژنگ چانگ»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، میگوید: «داروهایی مانند ریتالین، کنسرتا و سایر داروها احتمالاً با کاهش علایم اصلی اختلال بیش فعالی و سایر بیماریهای روانپزشکی که منجر به بهبود کنترل تکانه و تصمیمگیری میشود، احتمال مرگ زودهنگام در مصرفکنندگان را کاهش میدهند.»
به گفته محققان، کنترل بهتر تکانه و تصمیمات سالمتر به افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی کمک میکند از تراژدیهایی مانند تصادفات مرگبار و مصرف بیش از حد مواد مخدر جلوگیری کنند.
تحقیقات پیشین نشان داده است که افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی با احتمال دو برابری مرگ ناشی از دلایل غیرطبیعی، حوادثی مانند تصادفات، خودکشی و مصرف بیش از حد مواد مخدر ناخواسته روبرو هستند.
با این حال، بسیاری از مردم در مورد شروع داروهای اختلال بیش فعالی تردید دارند.
تیم چانگ دادهها را از چندین مرکز ثبت سلامت سوئد جمع آوری کرد. در مجموع، آنه ا تاریخچه پزشکی تقریباً ۱۴۹ هزار سوئدی را جمع آوری کردند که بین ۶ تا ۶۴ سالگی مبتلا به اختلال بیش فعالی تشخیص داده شده بودند.
در مدت سه ماه پس از تشخیص، حدود ۵۷ درصد آن ها شروع به مصرف یک داروی اختلال بیش فعالی کردند، در حالی که ۴۳ درصد باقیمانده از این داروها مصرف نکردند.
نتایج سلامت برای همه بیماران به مدت دو سال پس از تشخیص ردیابی شد.
این مطالعه نشان داد که شروع مصرف داروی اختلال بیش فعالی با کاهش ۲۱ درصدی مرگ و میر ناشی از همه دلایل، در مقایسه با افرادی که از داروها خودداری کرده بودند، مرتبط است.
هنگامی که محققان صرفاً بر مرگ و میر ناشی از علل غیرطبیعی تمرکز کردند، فایده دارو حتی بیشتر شد (کاهش ۲۵ درصدی).
هنگامی که این تیم به مرگهای ناشی از علل طبیعی (به عنوان مثال، بیماریهای قلبی، سرطان و غیره) توجه کردند، این فایده کمتر بود؛ فقط ۱۴ درصد که از نظر آماری معنیدار تلقی نمیشود.
با این حال، این آمار همچنان اطمینان بخش بود، زیرا برخی از افراد ممکن است نگران تأثیر داروهای محرک بر قلب خود باشند./مهر